Deset tisíc pro každého, ale necháte mě být. S takovou nabídkou přišel čtyřiapadesátiletý muž z Vietnamu, jehož zboží objevili v neděli krátce před devátou večer hlídka policistů Inspektorátu cizinecké policie Brno na křižovatce brněnských ulici Olomoucká a Řipská.

Policisté dělali pravidelnou kontrolu uvnitř schengenského prostoru. Na křižovatce zastavili dodávku, kterou řídil čtyřicetiletý Vietnamec. Doklady měl v pořádku, ale policisty zajímal náklad. Muž se zprvu vykrucoval, ale pak bílou dodávku Volkswagen otevřel. Policisté v ní našli desítky krabic padělaného oblečení a obuvi.

„Po otevření zadních dveří policisté zjistili, že celý nákladní prostor dodávky je vyskládán plagiáty textilního zboží a obuv různých světových značek, jako například Adidas, Puma, Nike a podobně. Cizinec však uvedl, že zboží není jeho a zatelefonoval majiteli dodávky i zboží,“ uvedl mluvčí Cizinecké policie Brno Roman Pittner.

Na místo za několik okamžiků přijeli čtyřiapadesátiletý muž a stejně stará žena, oba státní příslušníci Vietnamu. !Muž se s policisty nejdříve pokoušel domluvit, aby na celou věc zapomněli a pak jim nabídl úplatek, každému ve výši deset tisíc korun s dovětkem, zda to bude stačit,“ doplnil Pittner.

Policisté samozřejmě odmítli a prostřednictvím operačního střediska si vyžádali výjezd další hlídky cizinecké policie a kriminalistů z brněnského policejního ředitelství, kteří místo činu ohledali a celou věc si převzali.

BUDEME AKTUALIZOVAT