Cizince agresoři napadli v neděli odpoledne, policie o případu informovala ve středu. „Muž se vypravil z ubytovny v centru do nedalekého obchodu. Podnapilí mladíci, kteří proti němu šli na ulici, mu začali bezdůvodně nadávat. Když jim odvětil, aby se uklidnili, zaútočili na něj," popsala začátek potyčky policejní mluvčí Andrea Cejnková. Mladíci bili muže pěstmi do obličeje, rotrhli mu tričko a sebrali taštičku s penězi a doklady.

I když se napadenému podařilo utéct zpět do ubytovny, útoku ještě nebyl konec. „Mladíci ve věku šestadvacet, devětadvacet a třicet let za ním vběhli a znovu ho zbili. Recepční, která incident viděla, zavolala na policii," uvedla Cejnková.

Ještě před příjezdem policistů ale napadený muž utržil další rány. Za útočníky totiž vyšel ven, protože chtěl zpátky ukradené doklady. Před budovou jej mladíci zmlátili znovu.

Nyní mužům, které policisté po krátké pátrací akci dopadli, hrozí desetiletý pobyt za mřížemi. „Jelikož byli všichni tři silně opilí, a mají za sebou trestnou minulost, kdy už podobné činy spáchali, na rozhodnutí o vazbě čekají v policejních celách," dodala Cejnková.