Sedmapadesátiletý obžalovaný trávil s obětí Štědrý večer ve svém brněnském bytě. „Lituji toho, že jsem ji k sobě pozval, i toho, co se stalo, ale já jsem jí nezabil,“ hájil se před soudem.

Podle spisu se ale muž během večera s partnerkou pohádal a následně ji minimálně osmkrát udeřil do hlavy cihlou. „Tělo pak několik dní ukrýval ve svém domě. Poté jej zabalené v látce a igelitovém pytli shodil za Brnem z dálničního náspu,“ uvedl předseda senátu Michal Zámečník. Tělo den poté nalezl pracovník dálniční údržby.

Ilustrační foto
Vánoční vražda: Ženu ubil tupým předmětem její známý, tělo měl čtyři dny v bytě

Podobně obžalovaný vypovídal ve své první výpovědi poté, co ho policie zatkla. Záhy však svou výpověď změnil a tvrdil, že ho s partnerkou v bytě napadla dvojice mužů. Baláž měl při napadení ztratit vědomí. Ve chvíli kdy se probral, byla už podle něj žena mrtvá. Dvojice ho pak přinutila zbavit se jejího těla.

Sváteční dny ve strachu a zděšení prožívali lidé v Ivančicích na Brněnsku. V noci na třiadvacátého prosince tam v Hornické ulici někdo zavraždil jejich devadesátiletého souseda.
Vánoční vražda: neznámý vnikl do domu v Ivančicích, svázal tam a zabil důchodce

Této verzi ale soud neuvěřil. Výši trestu navíc negativně ovlivnila minulost obžalovaného. „Ten byl už mnohokrát trestán a to i za násilné trestné činy. Nad svým jednáním ani neprojevil lítost,“ konstatoval Zámečník.

MAREK HADRBOLEC

Bezohledný řidič zaparkoval auto v křižovatce u hlavního vlakového nádraží v Brně.
U nádraží zaparkoval v křižovatce. Tramvaj do auta narazila a nemohla dál projet