Obžalovaný se k celé události nechtěl vyjádřit. „V této chvíli odmítám vypovídat," prohlásil Dahlgren. V přípravném řízení podle soudce reagoval pouze na otázky týkající se jeho zájmů a pobytu v Brně. Do České republiky podle svých dřívějších výpovědí odjel, aby našel sám sebe a začal nový život.

Podle obžaloby nejprve napadl tři členy rodiny. „Své tetě zasadil 17 bodných a sečných ran pravděpodobně kuchyňským nožem, jejímu manželovi 29 bodných a sečných ran, jejich synovi dalších 17. Jako posledního zřejmě usmrtil druhého syna, kterého napadl kamenem, poté nožem," uvedla státní zástupkyně Ludmila Doležalová. Následně měl dům v Ivanovicích zapálit a uprchl do Spojených států.

Uklizečka uvedla, že v den, kdy se odehrála vražda, byla s majitelkou domu domluvená, že přijde uklízet. „Myslela jsem, že rodina už je doma, protože tam měli auta. Když jsem se vyzouvala, slyšela jsem dupání po schodech. Přiběhl zpocený Kevin a anglicky mi vysvětloval, že mám ten den volno. Nevěřila jsem mu a chtěla jsem projít, ale zatarasil mi dveře," líčila žena.

Následně volala všem členům rodiny, kteří však telefon nezvedali.

Podle učitele Kyla Kristoffersena, který Dahlgrenovi v České republice pomáhal s hledáním zaměstnání, byl Kevin v období před vraždou velmi nezodpovědný a nedodržoval domluvené termíny. „V den vraždy mi od něj přicházely zmatené zprávy. Pochopil jsem z toho, že se nedostaví na hodinu angličtiny a odjíždí za rodinou do Vídně," řekl.

Dahlgrena před soudem přišli podpořit také jeho rodiče. „Věříme synovi, že je nevinný. Milujeme ho a chybí nám," řekl otec obžalovaného Wayne Dahlgren. Celou událost označil za tragédii a vyjádřil soustrast rodině z Ivanovic.

Případ sleduje od počátku například také Brňanka Dana Němcová. „Je mi moc líto té rodiny. Jsem zvědavá, jak to celé dopadne," vysvětluje Němcová.