Podle soudce Vlastimíra Čecha nebyl důvod o rok snížit odsouzenému trest, jak žádala obhajoba. „Brněnský městský soud, který muži trest v dubnu uložil, vše zhodnotil správně. Přihlédl k tomu, že se muž doznal a s policisty spolupracoval. Zároveň ale správně zhodnotil skutečnost, že Hönig přepadával podniky opakovaně a používal při tom zbraň. Trest tedy není nepřiměřeně přísný, spíše je mírnější," uvedl soudce.

Lupičova advokátka Markéta Zerdaloglu žádala o přihlédnutí i k dalším okolnostem. „Přiznání mého klienta byl hlavní důkaz. Kdyby s policií nespolupracoval, dokazování by bylo podstatně těžší. Navíc se léčí ze závislosti na hracích automatech," vyjmenovala obhájkyně důvody ke zmírnění trestu. Ani ty však soud neobměkčily.

Automaty jako závislost

Muž začal loupit loni čtyřiadvacátého října. „Každé přepadení vypadalo téměř stejně. Pachatel vtrhl do podniku s nožem v ruce a donutil obsluhu k vydání peněz. Potom vždycky barmanky zamkl na toaletách a zakázal jim volat policii dřív než po dvaceti minutách," popsal před časem postup zločince kriminalista Pavel Kříž.

Poslední hernu muž přepadl letos v lednu. Pak ho policisté zatkli. Při výslechu se dotyčný přiznal. „Kvůli hráčské závislosti přišel postupně o peníze, rodinu i kamarády. Zbyly mu jen hrací automaty. Na ty už ale neměl peníze, a tak se rozhodl loupit," oznámil už dříve policejní vyšetřovatel Miroslav Klusáček.

Hönig nyní může podat jen dovolání k Nejvyššímu soudu.