Majzlík se hájil tím, že nebude mít náhradu z čeho splatit. „Jsem nezaměstnaný, nechtějí mě přijmout do žádné práce. Co dostanu od státu, to vyjde tak akorát na pokrytí životně důležitých nákladů," bránil se Majzlík. Obhájkyně Lenka Ondrůšková proto trvala na tom, aby soud zrušil peněžní trest.

Podle zmocněnkyně poškozené je nevyvratitelné, že si dívka ponese doživotní následky. „Objevila se u ní porucha s příjmem potravy, a proto musela vyhledat lékařskou pomoc," sdělila žena. Zároveň dodala, že na dobu splacení má muž pět let. Také uvedla, že celková suma odpovídá měsíční průměrné mzdě. „Je zdravý, nevidím důvod, proč by si nemohl najít práci a uvedenou částku splatit," sdělila žena.

Státní zástupkyně požadovala, aby soud podané odvolání zamítl. S jejím požadavkem se ztotožnil soudce Zdeněk Lukovský, který odvolání smetl ze stolu. „Plně souhlasím s výrokem Městského soudu v Brně. Když někdo způsobí trestný čin, musí za to nést následky. Není to přehnaná částka, kterou by obžalovaný nedokázal v průběhu let splatit," vysvětlil verdikt Lukovský.

Majzlík dívky osahával od února 2011 a trvalo to téměř rok. Jednou z poškozených byla dcera přítelkyně jeho bratra a druhá přímo dcera jeho bratra.

Brněnský městský soud ho za to poslal na dva a půl roku do vězení, avšak výkon trestu podmínečně odložil na zkušební dobu v trvání padesáti měsíců.