Policie obžalovaného zadržela krátce poté, co ji pracovník bezpečnostní agentury přivolal k vykradené lékárně na Palackého náměstí. „Slyšeli jsme hlasy a zvuky, jak někdo přelézá ploty a přehazuje přes ně věci. Hrnčirika jsme zadrželi poblíž místa činu, jak se ukrývá za autem. Na rukou měl rukavice. V batohu si nesl plynovou pistoli, elektrické kleště, svítilnu, rozbrušovací pilu s brusnými kotouči, přístroj na noční vidění a vysílačku. Z té se později ozýval hlas, který zjišťoval, kde se nachází," svědčil u úterního líčení policista, který na místě zasahoval.

Za krádeže a vloupání již několikrát odsouzený Hrnčirik svou vinu odmítl a u soudu nevypovídal. Jen přiznal, že ho policie zadržela poblíž vykradené lékárny. „Byl jsem nedaleko, ale čin jsem nespáchal," tvrdil muž, který dosud nesplatil pojišťovně necelé dva miliony korun za zavinění smrtelné dopravní nehody.

Vyšetřovatelé však v lékárně našli mimo jiné na klikách pachové stopy obžalovaného. „Jako důkaz to samozřejmě nestačí. Hrnčirika ovšem v bezprostřední blízkosti lékárny zadržela policie a našla u něho věci, které s sebou mohl mít jedině pachatel," uvedl soudce Tomáš Kurfiřt.

Podle soudu se Hrnčirik dostal do lékárny přes vypáčené dveře. Poté měl pomocí kartonových krabic zatemnit výlohy, aby do lékárny nebylo zvenčí vidět. „Stihl vyprázdnit jen pokladny. K bankomatu se kvůli vyrušení nedostal. I vzhledem k trestní minulosti obžalovaného jsem přesvědčený, že se do lékárny vloupal s úmyslem vykrást místní bankomat," uvedl soudce.

Se zdůvodněním rozsudku nebyl spokojený Hrnčirikův advokát Martin Klimo. „Nevidím žádný důkaz pro to, že by se obžalovaný vloupal do lékárny za účelem vykradení bankomatu. Odvolání ještě zvážím," uvedl obhájce.

Kriminalisté na místě našli pachové stopy ještě dalších čtyř lidí. Všichni se nacházejí za mřížemi. „Obžalovaný měl s sebou komplice, ale neví se kolik. Nikdo totiž nevypovídal," řekl státní zástupce Ivan Hrazdíra. Ani ten nevyloučil odvolání.

Obžaloba Hrnčirikovi kladla za vinu také neúspěšné pokusy o vykradení bankomatu v Moravské Nové Vsi a ve Velkých Bílovicích na Břeclavsku z let 2013 a 2014. Naopak z bankomatu v Uherském Ostrohu na Zlínsku si v roce 2013 měl odnést přes dva a půl milionu korun. Soud ho v těchto případech zprostil viny. „Na místě byly jeho pachové stopy. I když je obžalovaný vysoce podezřelý, tyto důkazy ho jednoznačně neusvědčují," řekl Kurfiřt.