Ve Štouračově ulici v brněnské Bystrci právě slovní rozepře mezi dvěma ženami vyvrcholila v pondělí večer dramaticky tím, že obyvatelka bytu z něj vykázala svoji příbuznou z Prostějovska. „Když se sedmdesátiletá žena chtěla vrátit, nenašla na sídlišti ten správný vchod a přivolala proto strážníky na pomoc,“ sdělil v úterý mluvčí městské policie Zdeněk Novák.

Strážníci ženě sice správný byt pomohli najít, ale ukázalo se, že má i další problém. „Příbuzná totiž vyházela její věci z okna. Obě ženy začaly věci hledat a část našli v tašce u kontejneru. Ovšem chyběla kabelka s doklady a peněženkou. Je možné, že ji někdo ukradl,“ uvedl mluvčí.

Nazlobená obyvatelka bytu sice odmítla, že kabelku také vyhodila, přesto se bude případem zabývat přestupková komise. „Bude rozhodovat o přestupku proti majetku,“ podotkl Novák.

Další pokuta hrozí ženě za přestupek proti občanskému soužití. „Protože ale došlo k incidentu mezi příbuznými, bude komise tento přestupek řešit jen v případě, že k tomu dá poškozená návrh,“ upozornil Novák.

Na vánoční neshody doplatil také devatenáctiletý mladík, kterého strážníci našli před půlnoci ležet na zemi v Palackého třídě obklopeného hloučkem lidí. „Řekl, že se mu udělalo zle. Strážníci poskytli první pomoc a povolali lékaře. Ten zjistil, že je silně opilý. Muž přiznal, že se opil tvrdým alkoholem kvůli problémům s partnerkou,“ řekl mluvčí.