Na případu intenzivně pracují kriminalisté z Bystrce. Už ví, jak zloděj krádeže páchal. „Seznamoval se přes internet a poměrně rychle si dokázal vybudovat důvěru a přízeň žen. Po několika schůzkách se obvykle vloudil k nim do bytu. Tam vždy bezproblémově fungoval až do doby, kdy ve vhodném okamžiku ukradl peníze a cennosti. Pak se ztratil jak pára nad hrncem," sdělil mluvčí brněnských policistů Pavel Šváb.

V současné době policisté ví o dvou Serafimovskyho krádežích. Jeden případ je z konce loňského roku z Brna, druhý z Prahy. „Muž se v obou případech prezentoval jako výtečný kuchař a předstíral i zaměstnání v oboru. Mluvil Slovensky bez přízvuku. Z bytu v Brně společně s ním zmizel počítač, telefony a finanční hotovost. Škoda je deset tisíc korun. V Praze dvě stě tisíc," uvedl Šváb. Dodal, že zloděj byt před svým odchodem uzamkl a klíče hodil do schránky.

Podle informací policie Serafimovski vystupuje pod více jmény. Patří mezi ně Anton Gál, Ivan Nemček a Simon Thot. Muži je osmačtyřicet let. Má modré oči, střední postavu a je vysoký asi 175 centimetrů. Je kuřák.

Strážci zákona předpokládají, že dvě popsané krádeže nejsou jediné zlodějovy skutky. „Žádáme tak další okradené ženy, aby se obrátily na linku 158 nebo kontaktovaly přímo bystrcké kriminalistky na telefonu 702 292 025. Přivítáme také informace o aktuálním výskytu hledaného muže," upozornil policejní mluvčí.

Hledaný muž se může vydávat za Ivana Němečka nebo Simona Thota.