Eyera viní obžaloba z pokusu o podvod i podvod. Ten se měl stát před třemi lety. V březnu 2012 měl obžalovaný podle spisu vylákat od poškozeného dvacet tisíc jako půjčku s tím, že je vysokoškolský učitel a potřebuje peníze jen na krátkou dobu. Dodnes je ale nevrátil. „Přijel jsem do Brna autem a upadlo mi kolo, a protože jsem nutně potřeboval odjet, poradili mi v bazaru, že na hotovost půjčuje jejich známý. Šel jsem za ním, požádal ho o deset tisíc, ale on mi napsal smlouvu na dvacet a já si toho nevšiml," uvedl u soudu Eyer s tím, že když se chtěl s poškozeným domluvit na pozdním vrácení, odpověděl mu jen, že se sejdou u soudu.

O rok později pak chtěl od muže v Brně koupit notebook i s vybavením dohromady za třicet tři tisíc korun. „Prodávající mu věci předal, Eyer si je nechal, ale nezaplatil. Po několika urgencích počítač vrátil," pokračoval uvedl státní zástupce Marek Vagai. Obžalovaný se hájil tím, že poškozenému za zboží vypsal směnku do České spořitelny a poslal jej si peníze vyzvednout. Když mu soudce Daniel Plšek ukázal jinou listinu z Komerční banky o záporně vyřízeném příkazu k bankovnímu převodu zmíněné částky na účet, nedokázal situaci vysvětlit. „Nepamatuju si to. Možná už v tom mám zmatek," dodal Eyer.

Když si chtěl Eyer koupit auto, postupoval jinak, než je obvyklé. V devíti případech se podle obžaloby s prodejcem na koupi domluvil s tím, že přislíbil zaplatit. To se ale nestalo, a tak po krátké době musel auta vracet. Platit přitom chtěl převodem z účtů, které byly buď prázdné, nebo podal špatně vyplněný lístek. Toho si ale Eyer vědom nebyl, i když mu soudce dokumenty ukázal. „Nepodepsal bych přece příkaz bez uvedené částky," tvrdil u soudu.

Eyer je obžalovaný také z padělání dokumentů, údajně se pokusil za cizí společnosti vybrat z Komerční banky devatenácti příkazy k úhradě dohromady milion čtyři sta tisíc korun. Účty společností, které uvedl, už ale v tu dobu neexistovaly, peníze mu tedy banka nevydala. Nyní mu za podvod i pokusy o něj hrozí dva roky ve vězení.