Tichou noc, která jako obvykle panovala v malé obci Říčky na Brněnsku, přerušil hlasitý a neustávající štěkot venkovských psů. Jedna starousedlice kvůli tomu nemohla spát a když se psi neuklidňovali, řekla si, že se asi nejedná o štěkot na opilce vracející se z hospody domů.

„Všímavá žena, která po čtvrteční půlnoci uslyšela štěkat psy, se neotočila v posteli na druhý bok, ale zavolala na policii, protože štěkání psů nebylo obvyklé. Policejní hlídka okamžitě vyjela z Rosic do Říček prověřit, co se na místě děje. V areálu tamní firmy pak policisté přistihli zloděje nafty,“ řekl mluvčí policie Brno-venkov Aleš Mergental.

Mladý muž se nemohl na nic vymlouvat. Prozradily ho totiž důkazy. Měl už v několika barelech přečerpanou naftu z nákladního auta Tatra 815. Policisté sedmadvacetiletého muže zadrželi a odvezli na stanici. Tam se zloděj k činům přiznal.

„Celkem se muž, trvale bydlící v Říčanech na Brněnsku, pokusil ukrást asi padesát litrů nafty. Majiteli nákladního auta by tak vznikla škoda asi patnáct set korun. Tomu však mohli policisté naftu předat zpátky,“ dodal Mergental. Zloděj nafty je podle něj podezřelý ze spáchání přestupku proti majetku, za který mu hrozí až patnáct tisíc korun pokuty.