Muž si čekání na autobus v Brně krátil popíjením. Když se na lavičce po chvíli probudil, zjistil, že nemá peníze. „Opatřit si je se rozhodl nelegálním způsobem. Tramvají odjel do městské části Bohunice, kde si začal tipovat prázdné byty. Jeden nakonec našel,“ popsal začátek případu brněnský policejní mluvčí Pavel Šváb.

Muž pak z batohu vytáhl malý přenosný žebřík. Ten před časem ukradl v Kladně ze zaparkovaného auta. „Vyšplhal do druhého patra na balkon jednoho z bytů. Rozbil okno, vlezl dovnitř a byt prohledal. Našel pamětní mince a tři prsteny,“ sdělil mluvčí.

Po chvíli muž zkusil vykrást byt o patro níže. Tam ale narazil na rozlíceného obyvatele. „Důchodce na něj začal křičet, ať vypadne a že zavolá policii. Muž mu odpověděl, že ho zastřelí. Byla to však jen planá vyhrůžka, žádnou zbraň neměl,“ upozornil Šváb.

Zloděj se pak pokusil z bytu utéct. Dotyčný důchodce akci popsal slovy, že zmizel ve tmě. „Muž při útěku zakopl o prádelní šňůru a z balkónu se i s žebříkem zřítil dolů. Nic se mu nestalo a za chvíli ho policisté zatkli. Ukradené věci vrátili majitelům. Kriminalisté sdělili recidivistovi podezření z krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody,“ řekl policejní mluvčí.