Štěstěna vrtkavá jako aprílové počasí provázela muže, který si chtěl v pondělí v Tišnově na Brněnsku trochu vyhodit z kopýtka. Nejprve prosázel deset tisíc. Vzápětí vyhrál ještě víc. Kvůli vlastní naivitě o peníze znovu přišel. Díky policii však má příběh šťastný konec.

Pondělní večer si chtěl dvaapadesátiletý muž zpříjemnit posezením v hospodě a troškou hazardu. Na automatech se mu však nedařilo. Prohrál všechny peníze, které měl u sebe a tak musel do bankomatu pro další startovné. I když prohrál i další tisíce, které si vybral z účtu, neztratil herní náladu. Začal aspoň radit sousedovi u vedlejšího bankomatu. Vzápětí se však štěstí otočilo a rádce sám začal vyhrávat.

„Poté, co prohrál asi deset tisíc, vyhrál dvanáct tisíc, které si nechal vyplatit. Muž, kterému radil, zatím vše prohrál, a poprosil o půjčení peněz,“ uvedl mluvčí policie Brno-venkov Aleš Mergental.

Potěšený výherce byl v dobrém rozmaru a půjčil muži tisícovku. Dlužník ho ujišťoval, že za chvíli mu peníze přiveze jeho šéf. Jeho herecké umění bylo přesvědčivé, pivo se točilo a další půjčené peníze se sypaly do hladového automatu. Najednou se dlužník zvedl. Že prý už přijel jeho šéf, a že je čeká u kostela.

Před barem dlužníka přepadl záchvat vděčnosti. Začal důvěřivého muže objímat a lichotit mu. „Jak jsi dobrý člověk, že jsi mi půjčil,“ říkal mu. Nenápadně se tak dostal k blízkosti mužovy kapsy, ve které se ukrývala peněženka. Stačilo už jen ji bleskurychle vytáhnout a zloděj i s kořistí utíkal do noci. Dvaapadesátiletý muž se zátěží několika piv mu nestačil a tak osaměl na ulici lehčí o deset tisíc. Naštěstí pro dobrotivého hráče, tišnovští policisté našli podezřelého muže a krádež mu prokázali.

„Muž nejprve přísahal na smrt svých blízkých, že je nevinný. Pod tíhou důkazů se však nakonec ke krádeži doznal. Našlo se u něj totiž sedm a půl tisíce korun, které nestačil utratit,“ upřesnil jeden z kriminalistů, kteří případ vyšetřují.

Muž je cizinec a na Tišnovsku pracuje ve stavebnictví. „Od úterka je stíhaný za spáchání trestného činu krádeže a neoprávněné držení platební karty,“ upřesňuje Mergental obvinění, za které muži hrozí až dva roky vězení.