Vyslechl rodiče mrtvé. Podle otce se žena s rodinou příliš často nestýkala. „Od roku 2010 se scházela s podivnými lidmi. Většina z nich byli opilci a nezaměstnaní," potvrdil její otec.

Žena byla ve špatném zdravotním stavu a pobírala invalidní důchod. Její patnáctiletý syn bydlel u babičky a pak u svého staršího bratra.
Žena ho chodila navštěvovat a někdy tam také přespávala. „Střídavě bydlela u mě nebo u svého tehdejšího přítele. Přespávali někde v chatce," popsala její matka, která svědčila ve vedlejší místnosti. Nechtěla se osobně setkat s obžalovaným Dömem.

Od roku 2010 měla žena podle rodičů tři vztahy. Ani s jedním z nich rodiče nesouhlasili. S prvním přítelem se přestala scházet, když šel do vězení za neplacení alimentů. „Sešli jsme se po mém propuštění, měla monokl a modřinu na hlavě," vypověděl bývalý partner zemřelé.

Dalšího přítele ženy popsali svědci jako násilnického. „Když jsem ji viděl na koupališti, tak byla samá modřina. Vnuk mi ale říkal, ať se jí na nic neptám," vypověděl otec poškozené. Právě u něj žena někdy přespávala.

S Dömem žila poškozená asi od loňského července. Bydleli spolu v garáži. „Obžalovaného neznám, viděla jsem ho párkrát. Vždycky zazvonil a dcera s ním buď chtěla jít, nebo musela," popsala její matka.

Na konci loňského října strávila žena několik dní u bývalého přítele v Lužicích na Hodonínsku. Döme tam pro ni den před útokem přišel a chtěl, aby s ním odešla domů. Odmítla ho. Druhý den se proto vrátil. „Ležela na posteli, tak jsem ji stáhl na zem a vytáhl před dům. Tam jsem ji nechal a šel jsem spát," řekl při dubnovém líčení obžalovaný.

Podle státní zástupkyně Evy Žďárské to ale bylo jinak. „V kuchyni vzal smeták a mlátil ji dřevěnou násadou. Bil ji i pěstmi po celém těle," popsala Žďárská. Potom zraněnou ženu nechal ležet před domem a odešel. Ta pár hodin po útoku zemřela v nemocnici.

Podle soudních znalců by přežila, kdyby se do nemocnice dostala dřív. Smrtelným zraněním byl otok mozku. „Žena utrpěla mnohačetná zranění na hlavě, krku i nohách. Také měla zlomeninu žeber. Ale ta mohla vzniknout, když jí záchranáři oživovali," připustil znalec.

Döme se soudce Daniela Plška pokoušel přesvědčit, že zranění mohla mít žena už z dřívější doby. „Rok žila s bývalým přítelem v lese. Celé dny tam pili alkohol, to může mít vliv," uvedl obžalovaný.

Bývalý přítel ženy a hlavní svědek už podruhé k soudu nepřišel. Plšek jednání odročil na osmnáctého května.

DOMINIKA VÁGNEROVÁ