VYBERTE SI REGION

Ano, šéfe. Švancara vařil pod dohledem Pohlreicha, cení si ho víc než Ronalda

Brno – Tarantulu nebo štíra mohli lidé ochutnat v sobotu na jídelním festivalu Bosch Fresh Festival na brněnském koupališti Riviéra. Kromě stánků nabízejících různé pokrmy, mimo jiné třeba hmyz, návštěvníci viděli i kuchařské show známých šéfkuchařů, nebo si pod jejich vedením na workshopech mohli zkusit připravit různé pokrmy.

8.5.2016 6
SDÍLEJ:
Fotogalerie
28 fotografií
Přípravu ryby se zeleninovou provensálskou polévkou předvedl šéfkuchař Zdeněk Polreich. Na svém workshopu ji připravoval spolu s lidmi z publika, třeba s fotbalistou Petrem Švancarou.

Přípravu ryby se zeleninovou provensálskou polévkou předvedl šéfkuchař Zdeněk Polreich. Na svém workshopu ji připravoval spolu s lidmi z publika, třeba s fotbalistou Petrem Švancarou.Foto: DENÍK/Attila Racek

Přípravu ryby se zeleninovou provensálskou polévkou předvedl šéfkuchař Zdeněk Polreich. Na svém workshopu ji připravoval spolu s lidmi z publika, třeba s fotbalistou Petrem Švancarou.

Workshopy organizátoři ve zvláštním stanu připravili každou půlhodinu. „Při každém workshopu si vedoucí kuchař vybere z publika čtyři zájemce, a ty pak před zraky diváků provede přípravou zvoleného jídla. Na začátku workshopu řekneme, jaké jídlo se bude připravovat," vysvětlila moderátorka akce Sandra Parmová.

Známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se rozhodl předvést přípravu ryby. V publiku seděl i fotbalista Petr Švancara, který se nakonec dostal mezi čtyři dobrovolníky z řad diváků, a spolu s dvěma dalšími muži a jednou ženou vařil na pódiu před lidmi pod Pohlreichovým vedením. „Zdeněk je pro mě polobůh. Je víc než Ronaldo," vtipkoval před vařením Švancara.

Pohlreich postupně vysvětloval, jak mají ostatní při přípravě postupovat. „Teď všechno nakrájíme na drobné kostičky," radil třeba. Odpovědí mu byl pokřik ano, šéfe.

Uvařené ryby pak diváci mohli ochutnat. Na jedné porci si pochutnala i Lucie Hanáková. „Byla skutečně výborná. Na tomto festivalu jsem byla již v Praze, a velmi mě potěšilo, že je letos i v Brně. Už jsem viděla několik kuchařských vystoupení," pochvalovala si návštěvnice.

Spokojený byl i Švancara. „Vařit moc neumím, ale pod vedením Zdeňka Pohlreicha bylo dnešní vaření příjemné a bavilo mně to, možná začnu vařit více. Když jsem dal lidem ochutnat, tak mi říkali, že moje jídlo velmi chutné," poznamenal Švancara.

Lidé kromě kuchařského vystoupení Zdeňka Pohlreicha mohli vidět třeba přípravu extrémní a molekulární kuchyně Petra Koukolíčka anebo vystoupení Marcela Ihnačáka. Festival trvá do neděle.

Autor: Eliška Gáfriková

8.5.2016 VSTUP DO DISKUSE 6
SDÍLEJ:
Chřipka. Ilustrační foto.

Chřipková epidemie je v plném proudu. Nemocných výrazně přibylo

Ples jako Brno 2016.
1

Na Plese jako Brno si lidé užijí Farnou a candáta. Letovice ovládnou piráti

Havlát proti Zlínu? Ještě ne, zní z hokejové Komety

Brno – Eso zůstává stále v rukávu, ale v blízké době se nejspíš mohou příznivci hokejové Komety dočkat příjemného překvapení. Útočník Martin Havlát se intenzivně připravuje s týmem, a to i před pátečním domácím duelem čtyřicátého kola extraligy se Zlínem, který startuje v šest hodin večer. Ze strany Komety ale zatím nepřichází potvrzení Havlátova startu. „K zápasu se Zlínem určitě nebude k dispozici, ani na celý víkend. Má čas od majitele a šéftrenéra Libora Zábranskéhoa záleží na jejich domluvě," tvrdil asistent kouče Komety Kamil Pokorný.

Češi berou neférově nízké platy. Proč nedostávají víc?

Místo hotových výrobků děláme jen polotovary. A za směnu toho zvládneme vyrobit méně než Němci.

AKTUALIZOVÁNO

Meteorologové vyhlásili v Brně smogovou situaci

Brno - Meteorologové vyhlásili pro Brno smogovou situaci. Platí od noci na pátek do odvolání. Důvodem je vysoká koncentrace polétavého prachu v ovzduší. Smogová situace bývá vyhlašována, pokud alespoň na polovině stanic překročil dvanáctihodinový průměr hodnotu 100 mikrogramů na metr krychlový a ve výhledu na 24 hodin není předpokládán jeho pokles.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies