Chlapec drží v ruce kladivo a buší do bílé karoserie. „To je dobrý!" hlásí. Obchází auto a rozhodne se zaútočit na logo výrobce na disku kola. „Rozmlátil jsem to kolo," chlubí se pak šestiletý Neddy.

Po něm si rukavice a ochranné brýle bere jeho starší sestra Nela Slováková. Z nářadí si vybírá baseballovou pálku a vytlouká zbytek předních světel. „Je to hlavně o vybití agrese," myslí si čtyřiadvacetiletá žena. Felicii uštědřila dvacet ran, které ji stojí dvě stě korun. „Máte nazpátek?" ptá se organizátorů a mává pětiset korunovou bankovkou.

Poté, co si rozmění, vhazuje peníze do zapečetěné pokladničky. Výtěžek pomůže dětské SOS vesničce Sluníčko v Karlových Varech. Před jedenáctou hodinou dopoledne je v kasičce přibližně sedm set korun.

Auto, které lidé demolují, je určené k likvidaci. „Inspiroval jsem se v Americe, kde jsem studoval. Sedm stovek studentů bylo schopných auto rozbít za polední přestávku," vypráví Robin Hošek z autoservisu Hošek Pitstop, který charitativní akci pořádá. Mezitím pozoruje, jak lidé demolují staré auto. Nejdřív se zaměřili na skla. „Ale rozbít je není zase taková legrace. Čelní sklo prasklo až po dvaceti ranách," říká Hošek.