Bankomat by tam rádi měli, ale dohodnout se s bankou, která by tam přístroj umístila, je podle starosty Miroslava Rožnovského těžké. „Problém je s penězi," vysvětlil. Podle něj jich banky chtějí za provoz bankomatu moc. „Jako první jsme o bankomat požádali Českou spořitelnu. Obec by za něj měla platit přes čtyři sta padesát tisíc korun ročně," upozornil starosta.

Podle mluvčího České spořitelny Marka Pšeničného je částka, kterou banka za zřízení přístroje požaduje, šitá na míru každé obci. „Musíme se řídit návratností peněz, které do projektu vložíme," řekl Pšeničný.

Rožnovský si myslí, že bankomat lze pořídit levněji. „Domluvili jsme se s jinou firmou," uvedl Rožnovský. To, že se Česká spořitelna se starostou nedohodla, potvrzuje i Pšeničný. „Instalaci bankomatu v Hrušovanech u Brna neplánujeme," řekl.

U konkurence podle Rožnovského obec za instalaci bankomatu zaplatí jednorázový poplatek čtyřicet tisíc korun. „Opravujeme zdravotní středisko, takže bankomat umístíme tam," doplnil starosta. Jedinou podmínkou banky je sedm set padesát výběrů za měsíc. To je podle Rožnovského v Hrušovanech, které mají přes tři a půl tisíce obyvatel, splnitelná podmínka.