VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Barokní menu nabídne na festivalu milovníků jídla sedm brněnských restaurací

Brno /FOTOGALERIE/ – Pudink ze spáleného chleba nebo kaštanový knedlík vyzkoušejí lidé na Grand Restaurant Festivalu. Na jižní Moravě se ho zúčastní devět podniků, sedm z nich jen v Brně. Organizátoři degustační akce očekávají od osmého ročníku rekordní zájem. První festivalová jídla nabídnou restaurace již tuto neděli a akce skončí až s posledním únorovým dnem.

10.1.2017 AKTUALIZOVÁNO 11.1.2017
SDÍLEJ:
Fotogalerie
10 fotografií

Grand Restaurant Festival. Speciální menu v deseti jihomoravských luxusních restauracích si lidé mohou dopřát za zvýhodněné ceny.Foto: DENÍK/Attila Racek

Letošním motivem festivalu je baroko. „K oblíbeným jídlům tehdy patřilo telecí, kachní a račí maso, často se podávali také hlemýždi. Hlavní ingredience tohoto období jsou skořice, houby nebo zázvor," zmínil organizátor Pavel Maurer.

Zdůraznil také, že díky objevu Ameriky se jídelníček Evropanů tehdy obohatil rovněž o brambory nebo rajčata.

Do festivalu se letos zapojily všechny kraje. „Zatím máme asi dvacet tisíc prodaných festivalových degustací, což je rekordní počet. Za celý loňský festival jsme jich prodali dvaatřicet tisíc," vyčíslil mluvčí festivalu Petr John. Za základní ochutnávku zaplatí zájemci 250 korun, menu o dvou chodech stojí pět set korun a tříchodová degustace je vyjde na šest set korun.

V Brně se akce zúčastní mezi jinými Koishi Fish & Sushi restaurant, Valoria nebo před pěti měsíci otevřený Rynk na Zelném trhu. „Nabídneme například burger z telecího masa, který doplňuje dýně a lanýž," uvedl šéfkuchař Rynku David Viktorin.

Festival v BrněBorgo Agnese: jehněčí kolínko, perník a houby
Forhaus Wine & Restaurant: steak z jeleního hřbetu a kaštanový knedlík
Koishi Fish & Sushi: pudink ze spáleného chleba
Konfit: kachní rillettes s domácím pečivem
La Bouchée: domácí borůvková zmrzlina
Rynk: burger s dýní a lanýži
Valoria: kančí svíčková

Autor: Jan Žlebek

10.1.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Ilustrační fotografie.
AKTUALIZOVÁNO

VIDEO: Vandalství, nebo klukovina? Děti skákaly po hrobech

První auto značky Tesla si mohou půjčit brněnští řidiči. Koupila ho carsharingová firma Emuj, která se zaměřuje na elektromobily. Z nuly na sto kilometrů v hodině auto zrychluje za tři sekundy.
39

Superelektromobil v Brně. Zájemce o zážitkovou jízdu zatlačí do sedadla Tesla X

Rakovinu léčí na Žlutém kopci v novém. Přestavba stála téměř čtyřicet milionů

Brno – Zbrusu nových prostor se dočkali pacienti Masarykova onkologického ústavu v Brně. Ústav před pár dny slavnostně otevřel zrekonstruovaný blok pro centrum prevence a gastroenterologické oddělení. Přestavbu dokončil loni v prosinci.

Spolykala jsem sedmdesát tablet, řekla strážníkům. Předávkování sedativy přežila

Brno - Boj o minuty při hledání předávkované ženy se v Brně odehrál v pátek večer. Pětadvacetiletou ženu, která spolykala prášky, hledali strážníci i záchranáři. Našli jí včas.

Sledujte ONLINE: Diskuze s hejtmanem Bohumilem Šimkem o směřování kraje

Brno – Jižní Morava je jedním z nejoblíbenějších cílů turistů a prý se tu dobře žije. Mikulov připomíná Středomoří, zdejší vinice Francii a Brna si všimli editoři několika prestižních zahraničních médií jako TOP destinace pro dovolenou. Jaké jsou možnosti jižní Moravy? Brzdí její ještě větší rozvoj nedokončená dopravní infrastruktura? Funguje zde dopravní systém? Kdy zmizí ze zásad územního rozvoje bílá místa na mapě? A pomáhá jižní Moravě pověst kraje moderních technologií? To jsou hlavní témata pondělní panelové diskuze s jihomoravským hejtmanem Bohumilem Šimkem, kterou budeme sledovat online na našem webu od poledne do druhé odpoledne.

S rakovinou bude bojovat až v Peru u domorodého kmene. Věří na zázraky

Brno /ANKETA/ – Chemoterapie je zdlouhavá a náročná, ale nebolí, píše na svém internetovém blogu třiadvacetiletý Petr Hübel. S rakovinou lymfatických uzlin bojuje od roku 2015. Prodělal desítky vyšetření, zbavil se strachu z jehel a rozhodl se za sedm týdnů odjet do Peru za tradiční přírodní medicínou.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies