VYBERTE SI REGION

Barokní menu nabídne na festivalu milovníků jídla sedm brněnských restaurací

Brno /FOTOGALERIE/ – Pudink ze spáleného chleba nebo kaštanový knedlík vyzkoušejí lidé na Grand Restaurant Festivalu. Na jižní Moravě se ho zúčastní devět podniků, sedm z nich jen v Brně. Organizátoři degustační akce očekávají od osmého ročníku rekordní zájem. První festivalová jídla nabídnou restaurace již tuto neděli a akce skončí až s posledním únorovým dnem.

10.1.2017 AKTUALIZOVÁNO 11.1.2017
SDÍLEJ:
Fotogalerie
10 fotografií
Grand Restaurant Festival. Speciální menu v deseti jihomoravských luxusních restauracích si lidé mohou dopřát za zvýhodněné ceny.

Grand Restaurant Festival. Speciální menu v deseti jihomoravských luxusních restauracích si lidé mohou dopřát za zvýhodněné ceny.Foto: DENÍK/Attila Racek

Letošním motivem festivalu je baroko. „K oblíbeným jídlům tehdy patřilo telecí, kachní a račí maso, často se podávali také hlemýždi. Hlavní ingredience tohoto období jsou skořice, houby nebo zázvor," zmínil organizátor Pavel Maurer.

Zdůraznil také, že díky objevu Ameriky se jídelníček Evropanů tehdy obohatil rovněž o brambory nebo rajčata.

Do festivalu se letos zapojily všechny kraje. „Zatím máme asi dvacet tisíc prodaných festivalových degustací, což je rekordní počet. Za celý loňský festival jsme jich prodali dvaatřicet tisíc," vyčíslil mluvčí festivalu Petr John. Za základní ochutnávku zaplatí zájemci 250 korun, menu o dvou chodech stojí pět set korun a tříchodová degustace je vyjde na šest set korun.

V Brně se akce zúčastní mezi jinými Koishi Fish & Sushi restaurant, Valoria nebo před pěti měsíci otevřený Rynk na Zelném trhu. „Nabídneme například burger z telecího masa, který doplňuje dýně a lanýž," uvedl šéfkuchař Rynku David Viktorin.

Festival v BrněBorgo Agnese: jehněčí kolínko, perník a houby
Forhaus Wine & Restaurant: steak z jeleního hřbetu a kaštanový knedlík
Koishi Fish & Sushi: pudink ze spáleného chleba
Konfit: kachní rillettes s domácím pečivem
La Bouchée: domácí borůvková zmrzlina
Rynk: burger s dýní a lanýži
Valoria: kančí svíčková

Autor: Jan Žlebek

10.1.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Ilustrační foto.

Výšlap k nové židenické rozhledně zpestří lidem streetartový umělec Timo

Ilustrační fotografie.

Sprosté nadávky řidiči i záchranářům. Strážníci krotili agresivní opilce

Skauti převzali klíče od opravené budovy. V klubovnách už mají teplo

Brno /FOTOGALERIE/ - Dřevěná okna, fasády i nové topení zpříjemní pobyt v klubovnách více než stovce královopolských skautů a pionýrů. Klíče k opraveným domům ve Slovinské ulici jim v pondělí předali zástupci z Úřadu městské části Královo Pole.

Na dálnici nacouval do jiného auta. Agresivního řidiče dopadli policisté

Rousínov /VIDEO/ – Klidná jízda po dálnici nejspíš nudila sedmačtyřicetiletého muže z Brna. Při cestě po D1 směrem na Ostravu, mezi Rousínovem a Vyškovem donutil jiného řidiče nejprve zastavit a poté do něj nacouval. Policistům z dálničního oddělení v Ivanovicích na Hané se v těchto dnech podařilo bezohledného řidiče vypátrat.

Na Kamechy může vést lanovka. Stavbu tramvajové tratě totiž komplikuje podloží

Brno /INFOGRAFIKA/ - Dopravu na sídliště Kamechy může v budoucnu obstarat lanová dráha. Lanovky v Brně už vedení města ale několikrát navrhlo a zatím nikdy nedokončilo.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies