Nový tišnovský dětský bazén bude rozdělený na dvě části. „V těchto dnech jej dělníci dokončují. Každá z částí má jinou hloubku vody, v bazénu se děti vyřádí třeba pod vodním hříbkem, nebo na vodou kropené nerezové skluzavce. Kolem bazénu vznikl nový trávník a přístupový chodník,“ zmínil mluvčí Tišnova Roman Skřepek.

Na návštěvníky koupaliště čeká novinek víc, město letos zaplatilo za opravy přes sedm milionů korun. „Návštěvníci si koupí občerstvení v opraveném bufetu, jídlo si nově vyzvednou v samostatném okénku s výdejním pultem,“ řekl Skřepek.

Lidé se díky rekonstrukci dočkají širšího sortimentu. Větší výběr je čeká i ve sportovní části koupaliště. Hřiště na beachvolejbal a pétanque doplnila nová hrací plocha pro nohejbal. Méně příjemnou změnou je vstupné. Dospělý letos zaplatí místo padesáti korun sedmdesát. Jelikož opravy pokračují, zatím není jasný přesný termín, kdy koupaliště zahájí sezonu.

Běžecký závod Rainbow Run 2017 v Brně.
Zbarvili nebe i sebe. Tři tisíce lidí si užily brněnský Rainbow Run

V polovině června se určitě otevřou brány žabčického koupaliště. „Na návštěvníky čeká rekonstruovaný koktejlový bar i nový jídelní lístek v restauraci, rozšířili jsme dětské hřiště, v celém areálu jsou nové slunečníky,“ informoval za koupaliště Václav Filo.

Na žabčickém koupališti lidé také čeká mnohem víc aktivit, než jen zábava na hřišti. „Budeme pořádat letní taneční večery a připravujeme i noční koupání,“ uvedl Filo.

Ani v Kuřimi se letos návštěvníci koupaliště nebudou nudit. „Nabídneme jim zdarma k zapůjčení knížky z místní knihovny,“ řekl Jan Sojka. Je manažer Wellness Kuřim, jehož je bazén součástí.

Kuřimské letní koupaliště se lidem otevře až na konci června. „Je to kvůli výstavbě úpravny studniční vody,“ poznamenal Sojka.

Vstupné v Kuřimi letos zůstane stejné jako loni, novinkou je multivstup. „Při zakoupení časově neomezené vstupenky do krytého akvaparku dostane návštěvník přístup na venkovní koupaliště zdarma,“ vysvětlil manažer.

Na koupališti v Říčanech u Brna se letos nově vyřádí milovníci aktivního odpočinku. „Máme nové fitness a dětské hřiště. V těchto dnech ještě opravíme toalety i letní zahrádky u bufetu,“ řekl říčanský starosta Jan Studený.

V areálu kovalovického koupaliště je zase trampolína pro děti. „U hlavního bazénu se také lidé místo po kamenných oblázcích projdou po kamenném koberci,“ uvedl kovalovický starosta Milan Blahák.

Novinky z koupališť
- Tišnov: nový dětský bazén, hřiště na nohejbal, rekonstruovaný bufet
∙ Žabčice: opravený koktejlový bar, rozšířené dětské hřiště, nové slunečníky, noční koupání a taneční večery
∙ Říčany u Brna: nové fitness a dětské hřiště
∙ Kuřim: půjčování knih zdarma přímo na koupališti
∙ Kovalovice: zemní trampolína, kamenný koberec v celém areálu