Letošní sezona podle něj nebyla ideální na koupání, spíš přála procházkám. Jeho slova potvrzuje i starosta Kovalovic Milan Blahák. „Kvůli proměnlivému počasí máme nejnižší návštěvnost koupaliště za deset let. Vydělali jsme si jen na běžný provoz," řekl Blahák.

Dobrá ale byla předchozí sezona, díky které zaplatili úpravu okolí bazénu, kde byl štěrk. „Teď je tam takový kamenný koberec. Štěrk nám už nepadá do bazénu a nebrání vysávání," uvedl starosta.

NávštěvnostTišnov 14 585 lidí
Plánované opravy: nový dětský bazén, brouzdaliště a bufet
Kuřim 15 000 lidí
Plánované opravy: nové chodníky, osvětlení, natření vany bazénu
Kovalovice 11 500 lidí
Plánované opravy: dokončení výměny štěrkového povrchu

Novinky chystají i v Tišnově. Příští sezonu zájemcům nabídnou dětský bazén a brouzdaliště. „Máme jen jedno pro všechny děti. Předškolní neplavci ale potřebují jiný bazén než dvouletí," odůvodnil plány mluvčí města Roman Skřepek. Chystají také nový bufet. Ten současný už je na hraně hygienických norem.

Místní koupaliště si ale na rekonstrukci provozem nevydělá. „Každý rok je prodělečný, ale letos přišla jen polovina lidí oproti loňsku," postěžoval si Skřepek.

Jen v Kuřimi si na nižší příjmy nestěžují. „Kdo kvůli počasí nešel na venkovní koupaliště, často navštívil vnitřní, kam je vstupné dražší," uvedl provozovatel Jan Sojka. Za získané peníze chce pořídit nové chodníky a natřít vanu bazénu. Novinkou bude i osvětlení.

MICHAELA BENEŠOVÁ