Podle mluvčí Dopravního podniku města Brna Lindy Hailichové výluka potrvá od čtvrt na devět ráno do čtvrt na devět večer. „Bude vyloučená doprava v úseku mezi zastávkami Poříčí a Celní," popsala Hailichová.

Spoje linky číslo dva tak pojedou přes Mendlovo náměstí do Pisárek. Tramvaje číslo pět budou jezdit pouze ze Štefánikovy čtvrti na Mendlovo náměstí. Cestující, kteří využívají linku číslo šest, zase pojedou přes Náměstí Svobody, tramvaj tak vynechá všechny zastávky od Šilingrova náměstí po Celní.

Cestující proto po trase převezou náhradní autobusy. „Jezdit bude linka x5. Pojede z České přes Mendlovo náměstí až k Ústřednímu hřbitovu," upozornila mluvčí dopravního podniku.

Brňané z výluk příliš nadšení nejsou, ale musí je respektovat. „Nedá se nic dělat, chápu, že je potřeba koleje opravit nebo vyměnit," řekl například Jaromír Pavelka, který bydlí právě ve Vídeňské ulici.

Dopravní omezení o víkendu čekají také na Brňany, kteří bydlí poblíž Slovanského náměstí. „Kvůli tradičním Erbovním slavnostem, které se tam konají, v sobotu od osmi hodin ráno do jedenácti hodin večer přes místo nepojede žádná veřejná doprava," nastínila Hailichová. Spoje se budou náměstí vyhýbat a budou ho objíždět.