Mimo slavnostního pokřtění a společného přípitku nechybělo také zveřejnění jména, které tentokrát vybralo město Brno. „Rozhodli jsem se pro jméno slavného brněnského architekta Bohuslava Fuchse, protože design a doprava spolu podle nás souvisí," odůvodnil primátor Petr Vokřál proč nová tramvaj ponese právě jméno autora například brněnského hotelu Avion.

Po proslovu a přípitku přítomní vypustili do vzduchu bílé balonky, které dostali na místě. Primátor Vokřál pak spolu s ředitelem dopravního podniku Milošem Havránkem připevnil desku s jménem Bohuslava Fuchse do vnitřku tramvaje. Ten si pak mohli příchozí prohlédnout a v nové tramvají, která je již nějakou dobu v běžném provozu, posedět. K prohlédnutí byla k dispozici i historická tramvaj.

Jména pro dalších devatenáct nových tramvají postupně vyberou všechny městské části. „Vždy se bude jednat o tramvaj, která projíždí danou částí," uvedla mluvčí dopravního podniku Barbora Lukšová.

Jak nastínil ředitel dopravního podniku Miloš Havránek, další křest proběhne asi v polovině prosince opět na náměstí Svobody.

BARBORA TICHÁ