1. VÁNOČNÍ FESTIVAL OTEVŘENÝCH SKLEPŮ V BRNĚ

Kdy? sobota 10.00 a 20.00, neděle 10.00 a 15.00

Kde? Brno (registrační místo v tělocvičně Pod hradem v Údolní 3)

Hlavním městem milovníků vína se o víkendu stane Brno. Čeká je tam Vánoční festival otevřených sklepů. Třiatřicet vinařů lidem nabídne 340 vzorků vína. Zájemci mohou ochutnávat v brněnských sklepech, brněnském podzemí, v kasematech i dalších místech pod zemí, kam se běžný návštěvník nedostane. „Sklepní komplexy Na Kantnýři nebo Moravský sklep na Hlinkách jsou jinak nepřístupné a otevřou se pouze pro účastníky vánočního festivalu," lákal ředitel festivalu Juraj Flamik.

2.LÍŠEŇSKÉ VÁNOCE

Kdy? sobota 10.00 a 18.00

Kde? Dělňák, Klajdovská 28, Brno-Líšeň

Atmosféru Vánoc si mohou lidé užít nejen na velkých trzích v centru Brna, ale také na jeho okraji. V tamním Dělnickém domě radnice pořádá už desátý roční Líšeňských Vánoc. „V bohatém vánočním programu vystoupí líšeňské mateřské a základní školy a neziskové organizace. S pohádkou se představí divadlo Zlatý klíč a divadlo Koráb. Nebude chybět vánoční tržiště, dárkové předměty či občerstvení. Vstup na akci je zdarma," řekla Hana Baldelli z líšeňského kulturního centra.

3. ZUMBATHON IN PINK

Kdy? sobota 15.55 a 19.00

Kde? Brno, CTP, Spielberk Office Centre, Holandská 3.

Prospět svojí kondici a zároveň přispět na dobrou věc. Takovou možnost mají příznivci populárního moderního tance v sobotu v Brně. Koná se tam už dvanáctý tříhodinový maraton zumby. Cílem je nasbírat dvacet tisíc korun pro vytvoření instruktážního DVD s postupy preventivního vyšetření rakoviny prsu.

4. PŘAĎTE, PŘAĎTE, PŘADULENKY

Kdy? neděle 15.00

Kde? Předklášteří, Podhorácké muzeum

Jak naši předkové zpracovávali len či vlnu? Odpověď dá výstava v Předklášteří na Brněnsku, která začíná v neděli. „Členky sdružení Cuchanina ukáží různé techniky ručních prací, jako například paličkování či háčkování," uvedla etnoložka Muzea Brněnska Irena Ochrymčuková.