Radimír Vrba. Stál u zrodu Katedry mikroelektroniky a Fakulty informačních technologií na Vysokém učení technickém v Brně. Podílí se na projektu Ceitec a cenu získal za kategorii technický pokrok.

Radan Květ. Spoluzaložil český obor hydrogeochemie. Věnuje se mapování starých stezek. Květ byl oceněn za obor přírodní vědy

Ivo Možný. Profesor sociologie významně přispěl k založení Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity. Byl jejím první děkanem. Cenu získal za přínost v oblasti společenských věd.

Miroslav Spurný. Jeho architektonická tvorba vychází z funkcionalismu. Navrhoval hlavně zdravotnická zařízení, například Fakultní nemocnici v brněnských Bohunicích. Cenu získal za architekturu.

Jiří Drlík. Tento Brňan stál u zrodu československého uměleckého šperkařství. Oceněn byl za kategorii užité umění.

Zdena Höhmová. Je jednou z výrazných postav českého malířství. Doposud měla sedmdesát autorských výstav jak u nás tak v zahraničí. Cenu dostala v kategorii Výtvarné umění.

Jan Slabák. Byl oceněn za kategorii hudba. Slabák hraje na trumpetu a je vůdčí osobností v kapele Moravanka.

Viktor Kudělka. Dlouho pracoval jako dramaturg Městského divadla Brno a o hercích přichystal řadu pořadů. Je vítězem kategorie literární tvorba.

Jana Hlaváčková. Ztvárnila desítky divadelních rolí a hrála i ve filmu. Na Janáčkově akademii múzických umění vyučovala hlasovou výchovu. Je oceněná za dramatické umění.

Jindřich a Jan Pospíšilovi. Cenu získali v kategorii sport, protože se stali dvacetkrát mistry světa v kolové.

Josef Koláček. Po Pražském jaru odešel do Říma, kde pracoval jako vedoucí české sekce Vatikánského rozhlasu. Vydal a přeložil mnoho knih. Je oceněn v kategorii žurnalistika.

Eduard Schmidt. Získal cenu za vzdělávání, šest let byl rektorem Masarykovy univerzity.

Ryszard Grobelny. Bývalý primátor polské Poznaně, který se zasazoval o spolupráci s Brnem. Cenu dostal v kategorii mezinárodní spolupráce.