1. HRADNÍ RADOVÁNKY

Kdy: sobota od 11 hodin

Kde: zámek v Dolních Kounicích

Vstupné: dospělí 160 korun, děti 30 korun

Výtvarné dílny, ukázky kovářského řemesla, pirátská šou nebo představení z časů antického Říma čekají na návštěvníky zámku v Dolních Kounicích na Brněnsku. Na programu je i soutěž v lukostřelbě. „Návštěvníci se do zámku dostanou poprvé po rekonstrukci," upozornil správce zámku Radek Březina.

2. BABSKÉ HODY V KUŘIMI

Kdy: sobota od 15 hodin

Kde: Kuřim

Vstupné: odpoledne zdarma, večerní zábava 90 korun

Druhé obnovené Babské hody mohou v sobotu navštívil lidé v Kuřimi na Brněnsku. Požehnání se koná ve tři odpoledne v kostele svaté Máří Magdalény. „Pak projde hodový průvod městem do areálu Základní školy Komenského, kde bude program pro děti nebo cimbálová muzika," řekla předsedkyně sdružení Kuřimský dámský klub Renata Mudroňová. V osm začne večerní zábava s dechovou kapelou či tombolou.

3. FESTIVAL DRAČÍCH LODÍ

Kdy: sobota a neděle

Kde: Brněnská přehrada

Vstupné: zdarma

Kvalifikační závod posádek dračích lodí na mistrovství Evropy zhlédnou o víkendu lidé na Brněnské přehradě. Jedná se o lodě ve tvaru otevřené kánoe dlouhé dvanáct a půl metru ozdobené na špici dračí hlavou a na zádi ocasem. Posádku tvoří dvacet pádlujících lidí, bubeník a kormidelník.

4. FOTBAL V BUBLINÁCH

Kdy: neděle od 14:30 hodin

Kde: Sportovní centrum Srbská

Vstupné: 1 900 korun na tým

Zahrát si fotbal a mít při tom na sobě velkou desetikilovou nafukovací kouli mohou v neděli Brňané. „Zájemci se ještě mohou přihlašovat. Měli by sestavit tým pěti až deseti lidí. Za necelé dva tisíce korun na tým je čeká třicet minut hry," popsal organizátor akce Petr Krejčí. Lidé se mohou přihlásit na telefonu 608 778 688. Na místě bude otevřený i bar a kuchyně včetně grilování.

Zdroj: Youtube