„Nevím, jak vypadají kandidáti ostatních okresů, navíc lze nominovat i přímo na sjezdu. Každá oblast může navrhnout dva kandidáty, teoreticky jich může být 14, ale velmi dobrou pozici má Petr Vokřál, takže bude mít asi více nominací," řekl Chalupa. Pokud se nestane předsedou, o funkci místopředsedy nestojí. „Mám dost práce v Poslanecké sněmovně v obranné a bezpečnostní politice," řekl Chalupa. Kandidaturu nedostal ani brněnský předseda Marek Janíček.

Brněnský primátor Vokřál by chtěl, pokud ve volbě uspěje, krajskou organizaci zkonsolidovat a vést do krajských voleb v příštím roce. „Bude důležité v nich uspět," řekl Vokřál. Svou šanci na zvolení však nechtěl příliš odhadovat. „V politice se někdy stává, že předpoklady neplatí a že silného kandidáta delegáti nezvolí," doplnil Vokřál.

Brněnský sněm také schválil nominace na celostátní sjezd. Na předsedu nominoval dosavadního šéfa hnutí Andreje Babiše, na prvního místopředsedu ministra obrany Martina Stropnického a na dalšího místopředsedu Vokřála.