Koalici však nesestavilo. V čele radnice zůstane sociální demokrat Rostislav Hakl, jehož strana skončila ve volbách až třetí. ČSSD se spojila s hnutím ANO, A co Brno?, Společně pro Brno-sever, TOP 09 a Stranou zelených.

Utvoření koalice bez vítězného hnutí je podle některých lidí z Lesné jasným signálem k tomu, aby se čtvrť od Brna-severu odtrhla. „Kdybychom byli samostatní, bez problému by vládlo Sdružení občanů Lesné, které pro Lesnou dlouhodobě pracuje a za kterým jsou vidět výsledky práce," myslí si například Pavel Ptáček.

Podle předsedy Sdružení občanů Lesné Martina Malečka hnutí zatím nechce o osamostatnění usilovat. „Uvidíme, jak bude fungovat nově sestavená koalice. Pokud jejich rozhodnutí půjdou výrazně proti tomu, co strany před volbami slíbily, nebo nějak poškodí Lesnou, začneme o tom uvažovat," uvedl Maleček.

O tom, že někteří obyvatelé sídliště chtějí samostatnou městskou část, ví. „Jedná se o určitou náladu mezi lidmi. Jsou nespokojení s tím, že strana, která výrazně uspěla ve volbách, nepovede radnici Brna-severu," upozornil Maleček.

Problémy vidí lidé z Lesné ale i jinde. „Podle mého soukromého názoru by oddělení Lesné od Brna-severu prospělo jak Lesné, tak ostatním čtvrtím. Zábrdovice přece řeší úplně jiný druh problémů, než třeba Soběšice nebo právě Lesná, a radnice se pak může zbytečně stávat bojovým polem mezi jednotlivými čtvrtěmi," podotkl například Petr Valášek.

Starosta Hakl však žádné podobné názory nezaznamenal. „S lidmi jsem několikrát mluvil. Nic podobného mi neříkali," poznamenal.

Podle jeho názoru je navíc rozdělování městských částí nesmyslné. „Znamenalo by to výstavbu nové radnice, vznik nového úřednického aparátu a v neposlední řadě nového starostu. To si lidé neuvědomují. Větší městské části navíc lépe komunikují s magistrátem," upozornil Hakl.

Podobně se k problému staví také Alena Kvapilová. „Na Lesné bydlím teprve krátce, ale nechtěla bych, aby se odtrhla. Bylo by to zbytečně komplikované," myslí si.