V centru města bude pokračovat oprava ulic směrem od náměstí Svobody. Uzavírky čekají také některé dopravní tahy na Brno. Alespoň jedna dobrá zpráva pro řidiče i obyvatele některých částí Brna ale je: bude hotová křižovatka Hlinky.

"O prázdninách plánujeme opravovat silnici číslo 43 mezi Lipůvkou a Černou Horou, objížďka bude přes Blansko a skončit by měla pravděpodobně sedmnáctého července,“ sdělil ředitel Správy Brno Ředitelství silnic a dálnic Jiří Rupp. Upozornil také na druhou uzavírku, silnice číslo I/52. „U Rajhradu se budou opravovat dva mosty a jezdit se bude jen po polovině silnice až do konce listopadu,“ řekl Rupp. Kromě těchto dvou uzávěr se prý mají řidiči připravit na krátkodobé lokální uzavírky.

Hotové Hlinky

Těšit se mohou lidé, kterým ztrpčovaly každodenní cestu do práce objížďky a uzávěry v oblasti stavby mimoúrovňové křižovatky Hlinky. „Do konce června mají práce skončit,“ slibuje vedoucí střediska realizace technických staveb Ladislav Vyskočil z Brněnských komunikací. Další stovky řidičů ale nepotěší.

„Například v ulici Výhon v městské části Bystrc budeme opravovat kanalizaci, stejně tak v ulici Hroznová v Pisárkách a ve Václavkově v Židenicích,“ varuje dopředu motoristy Vyskočil. Tím ale výčet uzavřených silnic nekončí.

„V Kohoutovicích v ulici Kopaniny se budou opravovat opěrné zdi, na ulici Kounicova ve středu města budeme spravovat chodík a v Olomoucké se bude stavět chodník úplně nový. Kromě toho čekají opravy ulice Kmochova, Sejkorova, Domažlická, Tábor a most v Čechyňské ulici,“ dodal Vyskočil.

Řidiči radost nemají. „Hlavně abychom byli dostatečně dopředu informovaní, kde se nedá projet a také kudy místo objet,“ doufá například profesionální řidič Lukáš Bauer.

Rušno v centru

Ani chodci to o prázdninách nebudou mít lehké. „Rozkopané budou kvůli opravám kanalizace ulice Kobližná, Poštovská, Kozí a Rašínova směrem k Moravskému náměstí,“ vyjmenoval mluvčí magistrátu Pavel Žára.

Díky rekonstrukcím však přibude v Brně další turistické lákadlo. „V ústí ulice Kozí se odkryje historická Zlatá studna ze sedmnáctého století, kolem které bude trychtýř a skleněný vhled dolů na pramen,“ dodal Žára.