Není to totiž tak dávno, kdy ještě fungovala sjezdovka ve Wilsonově lese na pomezí městských částí Brno-střed a Žabovřesky. Kvůli odporu ochránců přírody a lidí z okolí však zkolaudovanou trať brněnští zastupitelé definitivně odmítli. Třináctého listopadu rozhodli o jejím zalesnění. „Pokusíme se na obnovu Wilsonova lesa sehnat peníze od sponzorů a sami přiložíme ruku k dílu,“ řekl krátce po jednání zastupitelstva předseda sdružení Wilsonův les František Procházka. Právě tahle skupina byla mezi odpůrci lyžování nejhlasitější.

Brněnští sjezdaři tak s nadějí sledovali plán, který v červnu vyhlásil starosta městské části Vinohrady Jiří Čejka. „Brněnský investor vážně uvažuje o postavení sjezdovky na svahu u Žarošické ulice. Tentokrát to vypadá velmi dobře,“ říkal v polovině roku Čejka. Investor však podle posledních informací narazil na to, že pozemky vlastní spousta různých majitelů. Zahájení stavby se tak oddaluje.

Svah pro děti, který by využívaly k zimním radovánkám, chce na Kraví Hoře vybudovat i starosta Brna-středu Michal Bortel. Zda nakonec vznikne, není jasné.

Čtěte také: Nejvíce sjezdovek láká na zimní radovánky na Blanensku