Na ledě si bystrčtí polárníci postavili čtyři stany. „Zajímavé je, že několik set metrů od nás se asi někdo inspiroval a také nocoval ve stanu," řekl organizátor akce Viktor Lošťák.

Zájemci o netradiční přenocování se sešli v sobotu po šesté hodině. Asi do osmi vyčkávali v jedné z restaurací na břehu přehrady a filmů a pak se vydali na led. „Původně to vypadalo, že akci pro nezájem zrušíme. Nakonec se přihlásil ještě jeden rodič s dcerou," uvedl Lošťák.

Účastníci si po postavení stanů mohli vychutnat čaj vařený na sněhu v plynovém vařiči. „Před rokem nezamrzla přehrada, takže jsme byli na břehu. Lepší to bylo v tom, že jsme měli oheň. Letos je ale menší zima," podotkl organizátor.

Zatímco děti šly postupně spát, rodiče vydrželi u povídání až do půlnoci. „Noc byla dobrá, jen pršelo," konstatoval ráno Lošťák. Zároveň přislíbil, že za rok přehrada polárníky uvidí znovu.

Velký zážitek mají děti, které na ledě spaly. „Byli jsme tu letos poprvé. A spalo se mi dobře, ani zima nebyla. Za rok bych chtěla zase," řekla desetileté Helena.

O rok mladší Matyáš spal na přehradě podruhé. „Mně trochu zima byla. Ale za rok bych tu chtěl přespat znovu," plánoval si při balení stanů v neděli po sedmé ráno.