Mistrovství začne sedmého února a skončí o deset dní později. České dráhy v té době vypraví některé vlaky i mimo jízdní řád. Ve dnech závodů posílí většinu pravidelných spojů mezi Žďárem nad Sázavou, Novým Městem na Moravě a Tišnovem na Brněnsku. O víkendu posílí dopravce i některé rychlíky mezi Prahou a Brnem zastavující ve Žďáru nad Sázavou.

K chystaným změnám se vyjádřila ředitelka Krajského centra osobní dopravy Českých drah v Jihlavě Lenka Horáková. „Po dobu konání mistrovství světa budou dopravu ve vybraných časech mezi Žďárem nad Sázavou a Novým Městem na Moravě zajišťovat spojené třívozové jednotky Regionova," sdělila Horáková. Dodala, že ve všední dny budou osobní vlaky ve špičce jezdit každou hodinu. O víkendu každé dvě hodiny.

Horáková zároveň potvrdila i to, že posílení se dočkají i spoje pokračující až do Tišnova. I na fanoušky z Brněnska, kteří se na závody vypraví, se navíc mohou těšit na zrekonstruovaná nádraží ve Žďáru nad Sázavou i v Novém Městě na Moravě.

Dopravce do úprav výpravních budov investoval přes šestačtyřicet miliónů korun. Nádraží jsou podle tiskové zprávy Českých drah důstojné vstupní brány a návštěvníkům poskytnou příjemné prostředí.

Pořadatelé očekávají asi 150 tisíc diváků.