1. VÝLOV RYBNÍKA VRKOČE

Kdy: sobota i neděle vždy od 7:30 do 16:00

Kde: Ivaň

Vstupné: zdarma

Pohořelického kapra a jiné rybí speciality nabídnou lidem o víkendu rybníkáři u výlovu Vrkoče. „Výlov bude doprovázený odborným výkladem všeho, co se v danou chvíli v lovišti či na kádišti bude dít. Dále na hrázi připravíme jak expozice živých lovených ryb, tak i velkých trofejních ryb," uvedl ředitel Rybníkářství Pohořelice Roman Osička. Akci doprovodí atrakce pro děti a prodej živých ryb. Za dalším výlovem můžou lidé vyrazit i do Jedovnic k rybníku Olšovec.

2. CESTÁŘSKÉ RODEO

Kdy: neděle od 9:30

Kde: Masarykův okruh

Vstupné: zdarma

Závodit ve slalomu nemusí jen lyžaři nebo kajakáři, ale i řidiči sněžných roleb. Právě ti předvedou své umění na Masarykově okruhu. „Pořádáme už osmý ročník cestářského rodea, na kterém se řidiči představí v jízdě zručnosti a slalomu. Součástí programu bude i výstava cestářské techniky," popsal hlavní dispečer Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje Patrik Mikulášek.

3. VÝSTAVA CITRUSŮ

Kdy: sobota i neděle od 9:00 do 17:00

Kde: Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity

Vstupné: 60 korun

Citrusy, čajovníky, banánovníky a další tropické rostliny představí výstava v botanické zahradě. „Výstava je spojena i s prodejem rostlin," doplnila Magdaléna Chytrá z přírodovědecké fakulty.

4. ROZSVĚCENÍ ZAHRADY

Kdy: sobota od 14:00 do 18:00

Kde: Otevřená zahrada

Vstupné: 250 korun

Poslední šanci zavítat o víkendu do Otevřené zahrady mají návštěvníci tuto sobotu. „Letošní sezónu ukončíme formou divadelního workshopu pro děti. Zahradu navíc osvítí řada strašidelných světýlek. V případě špatného počasí akci přesuneme dovnitř," sdělil Roman Truks z Otevřené zahrady. Návštěvníci, kteří se workshopu nezúčastní, zaplatí za vstup jen třicet korun.

TOMÁŠ KREMR