Správce na facebookovou stránku umístil příspěvek své zastupitelky Pavly Vičánkové ohledně využití zimních lázní v Zábrdovicích. Ty by Brno rádo pronajalo spolku Kulturou proti chátrání. „Pod příspěvkem se strhla diskuze. Jenže správce stránky neunesl názorově odlišné komentáře a začal je mazat. Zastala jsem se lidí, kterým komentáře smazal," popsala Šťastná.

Lidé si v komentářích začali na správce a jeho radikální chování stěžovat. A proto je následně zablokoval. Stránka se jim tedy nezobrazuje a jejich komentáře v diskuzi chybí. „Celá diskuze tak nedává smysl. Beru to jako důkaz, že židenická ČSSD je propagandistická strana a není otevřená diskuzi," myslí si zastupitelka.

Podle šéfa brněnské sociální demokracie Olivera Pospíšila je zbytečné se mazáním příspěvků zabývat. „Facebook je svět sám pro sebe, který nevnímám jako plnohodnotnou komunikační platformu. Přesto plánujeme zpracovat pravidla pro správce těchto stránek, aby se podobné problémy neopakovaly," shrnul.

Podle politologa Miloše Gregora z Masarykovy univerzity mazání komentářů a blokování uživatelů straně neprospívá. „Správce se musí naučit reagovat na diskuzi a na nesouhlasné příspěvky s chladnou hlavou. Pokud si strana založí facebookovou stránku, znamená to, že chce lidi do diskuze zapojit. Jednostranná komunikace pouze od správce a mazání příspěvků postrádá smysl," doplnil Gregor.