Eva Matušková z Kostic na Břeclavsku má před sebou tři měsíce, které mohou úplně změnit její život. Přihlásila se do nové reality show Fit s Deníkem, díky níž se naučí správně jíst a cvičit. Devětatřicetiletá matka dvou dětí je odhodlaná skončit s neúčinnými dietami a dodržovat rady odborníků na fitness a výživu. „Chci se především cítit líp a k tomu shodit asi sedm kilo," má jasno čtenářka.

Tříměsíční hubnoucí program začíná první lednový víkend v luxusním resortu Svatá Kateřina, který leží nedaleko Počátek na Pelhřimovsku. Čtrnáct účastnic reality show přijíždí v hustém dešti, ale uvnitř hotelu nachází útulné prostředí. „Je krásné, těším se na vířivku, až se trochu zrelaxuju. Taky jsem zvědavá, co mě všechno čeká. Mám z toho trochu strach," popisuje své pocity Eva Matušková.

Na uvítanou se účastnice scházejí na společné večeři, kde si pochutnají na steaku z lososa a vařených bramborech. Lehkou a zdravou stravu dostávají celý víkend, aby si už zvykly na nový režim. „Manžel se bál, že po návratu budu rodině nutit k jídlu jenom kořínky. Ale myslím, že doma vaříme celkem zdravě, třeba hranolky máme tak maximálně dvakrát do roka. U mě je problém spíš s čokoládou," přiznává Matušková, která pracuje v Břeclavi jako prodavačka v obchodě s nářadím.

V sobotu odpoledne Evu čeká pohovor s trenérkou. Ta chce vědět, jak účastnice kurzu jezdí do zaměstnání, jestli při práci sedí nebo chodí, jestli a jak často cvičí. „Když jezdíte do práce autem, mohla byste ho občas vyměnit za hromadnou dopravu, nebo zaparkovat dál a dojít kus pěšky," navrhuje trenérka Jana Michálková.

Chválí čtenářku Evu, že chodí na spinning a doporučuje přidat i nějaký sport na posílení horní poloviny těla. „Pokud si nehlídáte tepovou frekvenci a ona vám vystoupá nad úroveň 140 tepů za minutu, nehubnete, ale nabíráte na svalech. Jako doplnění můžete zkusit ještě nordic-walking nebo plavání," dodává trenérka. Účastnici reality show vzápětí ukáže i několik cviků na nafukovacím míči, které může zkoušet doma.

Eva promýšlí, jak cvičení skloubit s časovým rozvrhem a těší se, až večer navlékne bílý župan a probere zážitky s dalšími účastnicemi. „Líbilo se mi, jak trenérka říkala, že sport děláme kvůli vlastnímu dobrému pocitu a odpočinku, ne protože nutně potřebujeme zhubnout," dodává.

V neděli čeká Evu měření na přístroji In Body 720. Ten umí rozpoznat složení těla, kolik je v něm tuků a svalů, která strana je silnější, kde leží problémové partie. „Zjistil mi, že jen na břichu mám šest kilo tuku. To mi přijde strašně moc, když si to představím jako pytlíky mouky vyrovnané vedle sebe. Podle pana doktora Suchánka mám zhubnout jedenáct kilo, tak jsem zvědavá," říká čtenářka Deníku, která dostane na příští tři měsíce určený jídelníček.

V neděli večer opouští Resort Kateřina plná elánu a odhodlání. Deník bude v následujících týdnech sledovat, jestli jí vydrží.

Nová reality show Fit s Deníkem

* Reality show Fit s Deníkem pořádá společnost Fithall, která se zaměřuje na formování postavy pomocí sestavování zdravého jídelníčku a tréningového plánu.

* Z každého kraje postoupila do finále jedna čtenářka, která absolvuje tříměsíční hubnoucí program.

* Soutěžící se budou setkávat v Resortu Svatá Kateřina, kde budou cvičit a užívat si relaxaci a wellness, a dostanou rady od odborníků.

* Každý týden dostanou jídelníček sestavený dietologem, ve kterém si mohou vybrat z různých variant.

* V reality show zvítězí ta čtenářka, která nejlépe vylepší svůj život, vypiluje kondici a zpevní postavu.

* O úspěších jihomoravské čtenářky Evy Matuškové budeme každý týden informovat v pátečním vydání Deníku.