Školka uspořádá párty v kostýmech. Už ve středu si děti zkusily například vydlabat dýni nebo vyrobit svícen s duchem ze zavařovací sklenice.

Největší atrakcí ale byla možnost ozdobit dýňové koláče s vítězem mezinárodní kuchařské soutěže MasterChef Petrem Jonášem. „Pracovali jsme s hladkými kartonovými papíry, které se i ve vysoké gastronomii používají na vyřezávání forem pro zpracování pyré či nejrůznějších polev. Jinak jde o materiál, z něhož se například vyrábí krabice na cukroví," popsal Jonáš.

Na papír si děti nakreslily obrázek, který vystřihly. „Právě přes tyto formy jsme koláče natřeli polevami," vysvětlil kuchař.

Asi dvacítka dětí byla z akce nadšená. „Vyrobili jsme si také třeba papírové ježky do květináče nebo svícny s duchy," popsal malý Samuel Kubíček. Na zavařovací sklenice totiž děti lepily papírové obrázky duchů. „Když se dovnitř vloží zapálená svíčka, stín ducha se objeví na stěně," popsala matka chlapce a ředitelka školky Pavlína Kubíčková.

Halloween se s dětmi rozhodla slavit hlavně proto, že její mateřinka je česko-anglická. „A toto je anglický svátek. S dětmi jsme si o Halloweenu pověděli i legendu," dodala ředitelka.

Na akci zamířili také rodiče s dětmi z jiných školek. „Je perfektní, že si děti mohou takto něco vytvořit a samy si vyzkoušet si co dovedou," myslí si například Tomáš Borkovec.