Návštěvníkům se zde předvedla oddělení meteorologie a klimatologie, hydrologie, jakosti vody, ochrany čistoty ovzduší, přístrojové techniky i regionální předpovědní pracoviště. Viděli jak už historické nástroje k měření počasí jako heliometr či starší typ anemometru, tak nejmodernější vybavení jako je automatická sonda k měření průtoku vody či meteorologická stanice. „Ta je už úplně něco jiného, než klasické budky, které jsme využívali dříve. Ale i na tu se návštěvníci mohou podívat," řekl ředitel pobočky Jaroslav Rožnovský.

Mezi lidmi byly děti i dospělí. „Zajímalo mne, jak dokáže poměrně malý přístroj připomínající model lodi změřit i průtok i velké řeky. Dozvěděl jsem se, že to lze vypočítat," usmíval se jeden ze starších návštěvníků.

Vedle zvědavců do budovy zamířili i laičtí meteorologové. „Na jižní Moravě jich jsou desítky. Pár jich skutečně investuje stovky tisíc do profesionální meteostanice. Další pak mají ty malé, které se občas ve slevě prodávají v supermarketech. Ale měření s nimi není moc kvalitní. Je to jako fotit s fotoaparátem za tisíc korun," podotkl ředitel Rožnovský.