Tunely brzdí hlavně zákaz od pražského soudu pokračovat ve stavbě. Kvůli tomu se zpozdí i plánované opravy kanalizace v Horově ulici.

Stavební práce na Dobrovského tunelech utichly minulý týden. Podle Ředitelství silnic a dálnic, které je investorem stavby, se pracuje jen na zabezpečení tunelů. „Podali jsme kasační stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu. Ministerstvo dopravy se nyní snaží získat nové stavební povolení. Nestihneme však termín dokončení, který měl být v listopadu příštího roku,“ informovala mluvčí společnosti Martina Vápeníková.

Městský soud v Praze zrušil stavební povolení na konci listopadu. Dal za pravdu lidem, kteří si opakovaně stěžovali na to, že tunely neplní hlukové limity. „Snažili jsme se s vedením Ředitelství domluvit. Bohužel to odmítalo. Jiné řešení nebylo možné,“ uvedl předseda občanského sdružení Velký městský okruh Brno Karel Štěpaník.

Pozastavení prací posune i rekonstrukci kanalizace v Horově ulici. „Opravy měly začít v roce 2012. Silnice však patří do objížďkové trasy tunelů,“ upozornila mluvčí Brněnských vodáren a kanalizací Renata Hermanová.