Kvůli akci se spojily Černovice, Brno-jih a Židenice. „Důchodce rozdělíme do kategorií muži a ženy, nezávisle na věku. Vyzkouší si různé disciplíny úměrné jejich věku a zdatnosti," uvedla místostarostka Černovic Šárka Korkešová s tím, že je akce bezplatná a přihlašovat se lidé začnou už v únoru.

Černovice už kvůli začleňování důchodců do společenského života v jejich městské části několik podobných programů rozjely. Pořádají různé přednášky nebo jim radí ve speciálním centru.

Program pro hry vymyslí Česká unie sportu. „Nejde o velké výkony, ale propagaci sportování důchodců. To by vlastně měl být náš hlavní úkol jako krajské složky unie. Je to společenská akce, kde se důchodci potkají se známými a zasportují si. Proto jsme nad akcí přebrali záštitu. Začneme nejspíš už okolo deváté ráno a skončíme ve tři odpoledne," shrnul manažer organizace unie Jakub Koudelka. Podobnou akci pořádali třeba už v Blansku či Hodoníně.

I kvůli těmto důvodům bude podle něj kapacita neomezená. „Neřekneme někomu, že se už zúčastnit nemůže," podotkl Koudelka.

Podle Korkešové měla o událost zájem i městská část v brněnském Komíně, prozatím ale akci omezili na tři městské části s tím, že pokud budou hry úspěšné, rozšíří je dál.

V Komíně žádnou oficiální nabídku ze strany pořádajících městských částí nedostali. „Přitom tady máme širokou základnu starších lidí v klubech a Sokolech. Museli bychom však prověřit zájem a případné účastníky. Něco jiného je organizovat kroužek cvičení pro důchodce a takovou velkou akci. Není to jednoduché. Tyto projekty jsou sice hodně zajímavé, je ale potřeba na ně důchodce nalákat a to nějakou dobu zabere," popsala starostka brněnského Komína Milada Blatná.