Náměstka podle svědků dopadli revizoři při zátahu uspořádaném spolu s policisty. „Když začali revizoři žádat cestující o jízdenky, vyběhl z autobusu a utíkal pryč. Dohnala ho policie a dovedla ho revizorům," popsal svědek Martin Skládal.

Hollan přitom tvrdí, že se še odehrálo jinak. Utíkal za vytracenými klíči. „Mám teď docela hodně peněz, nepotřebuji jezdit načerno, běžně jezdím taxíkem, ale když to vyjde, tak využívám hromadnou dopravu a normálně si cvakám," popsal náměstek na svém facebooku.

Na sociální síti reagoval i na to, když vyšlo na konci června najevo, že jako náměstek primátora pro dopravu nevlastní řidičský průkaz. „Nemám řidičák ani na tramvaj, ani na letadlo a ani na auto," prohlásil.

Právě facebook využívá Hollan ke komunikaci se svými příznivci nejčastěji. „Je výborný komunikační kanál. Vždy jsem ho měl ale z pracovních důvodů, a to ještě před vstupem do politiky," pochvaloval si dříve. Hollanův profil sleduje devět a půl tisíce uživatelů.

Čím na sebe náměstek Hollan upozornil
• Jako náměstek primátora pro dopravu nemá řidičák.
• Jeho přátelé zveřejnili video, kde se nechává mrskat polonahý důtkami.
• Jako představitele města jej revizoři v nočním autobuse přistihli bez platného lístku.

Facebook podle politologa Masarykovy univerzity Otto Eibla náměstkovi svědčí. „Má čas na přípravu příspěvků. Nezasahuje do nich editor. Zároveň, pokud vznikne problém, pod statusem ho začnou bránit fanoušci a přátelé," dodal.

Oblíbená sociální síť Hollana ale v polovině července zradila. Uniklo na ni video z jeho dovolené na Ukrajině. V něm se v nočním klubu nechává mrskat důtkami po zádech od ženy, kterou vyzývá větou „I want more", tedy česky chci více.

Citát pobavil celou Českou republiku. „Jeho historky mě baví. Ale reprezentuje Brno a je otázka času, kdy bude ostuda až v zahraničí," připustil opoziční zastupitel Oliver Pospíšil.

Podle odborníka na politický marketing Karla Komínka ovšem právě díky Hollanovu způsobu komunikace lidé podobné výstřelky odpustí. „Hollanovi jeho fanoušci, díky dlouhodobě budované značce, tolerují věci, které by u jiných politiků nebyly přípustné," zhodnotil. Plusové body podle něj přidává lidskostí.

Koaliční partneři z vedení Brna Hollanovy incidenty neřeší. „Je to jeho záležitost a zodpovědnost, kterou si před voliči musí obhájit sám. Nic co by měla řešit koalice," hodnotil náměstek za zelené Martin Ander.