Druhý ročník akce si nenechaly ujít tisíce lidí. „Máme velkou radost, že je to sem i letos přitáhlo, druhé ročníky festivalů bývají většinou zlomové v tom, jestli pokračovat dál. Zatím to díky dobré návštěvnosti vypadá, že se do toho pustíme i příští rok," pochvaluje si jedna z pořadatelek Alice Heráková.

Spokojení jsou i návštěvníci Ghettofestu. „Je pravda, že nemám moc příležitostí do těchto míst zajít. Myšlenka festivalu mě ale byla sympatická, tak jsem se přišel podívat a budu tu nejspíš až do konce. Zaujaly mě jak taneční vystoupení, tak i koncerty," říká například Brňan Oldřich Janda, který na festival přišel i se dvěma malými syny.

Na festivalu vystoupil například zpěvák Petr Váša, lidi zaujalo také mnoho tanečních vystoupení, v blízkém Muzeu romské kultury se mohli setkat i se spisovatelkou Kateřinou Tučkovou.

Spokojení byly i místní, jejichž život a prostředí má festival přiblížit ostatním lidem. „Romové jsou stejní jako zbytek světa. Také se rádi bavíme hudbou i tancem. Bohužel se pořád najdou lidé, kteří nás mají všechny za zloděje. Tady můžou vidět, že to tak není," říká například Pavel Horváth.