Chyby na Go to Brno i po roce našel třeba tvůrce internetových stránek a poradce pro online marketing Martin Domes. „Formátování stránek a strukturování textu, který je na pozadí špatně viditelný, stále doslova odrazují od čtení," upozornil Domes. Naopak ocenil, že se zlepšil obsah portálu. „Texty jsou čtivější. Navíc se mi zdá, že přibyla i videa," poznamenal odborník.

Podle opozičního zastupitele za sociální demokraty Olivera Pospíšila výměna na postu ředitelky velký obrat nepřinesla. „Tolik kritizovaný portál Go to Brno se nijak výrazně nezměnil, což je jeden z důkazů, že i za předchozího vedení vše fungovalo správně a k výměně ředitelky nebyl důvod," prohlásil Pospíšil. Dodal, že se teď centrum nesoustředí plně na propagaci města, ale spíš na kulturu. Mnoho turistů do Brna centrum nenaláká ani podle odborníka na marketing Štěpána Neubauera. „Sledoval jsem jednotlivé kampaně centra. Zajímalo by mě, jestli si je v centru nějak vyhodnocují, protože si nemyslím, že byly dost účinné na to, aby nalákaly do Brna víc turistů," poznamenal Neubauer.

Janulíková stále chystá na portálu změny, díky kterým má být město pro návštěvníky atraktivnější. „Když jsem centrum přebírala, trpěl výraznými chybami. Práce na něm jsme v první fázi zaměřili na opravy překladu a přetextovávání nejkritičtějších míst. Souběžně jsme analyzovali účinnost stránek. Nyní je čekají výrazné změny ve vzhledu i obsahu. Chceme jimi do Brna nalákat turisty," nastínila Janulíková.

S její prací je spokojený brněnský náměstek pro kulturu Matěj Hollan z hnutí Žít Brno. „Organizace zvládá výborně zajišťovat akce, jako byl třeba Rok smíření. Rezervy vidím v marketingu města, to ale primárně není chyba Turistického informačního centra, ale Kanceláře strategie města," poznamenal Hollan, který patřil k největším kritikům předchozí ředitelky.

Janulíkovou a její kolegy chválí také předsedkyně hnutí Žít Brno Barbora Antonová. „Nové vedení Turistického informačního centra mnohem lépe komunikuje. I když se tam změny dějí pomaleji, než jsem doufala," shrnula. Vedení města si nechalo na fungování centra vypracovat posudek. Brněnští radní se výsledky studie, která měla odhalit největší pochybení v centru, dozvěděli na konci února. Zveřejnit je nechtějí. Na jejich základě radní zadali vedení centra několik úkolů, podrobnosti magistrát nesdělil.

ELIŠKA GÁFRIKOVÁ