Ochutnat různé druhy gulášů přišlo okolo 500 lidí. „Zkoušela jsem všech osm gulášů, ale už do sebe nic nedostanu. Bude těžké rozhodnout, kdo si zaslouží první místo," řekla Martina Kubátková z Brna. O výherci rozhodovali návštěvníci i odborná porota. Vítězem se stal tým myslivců, kteří uvařili guláš z divočáka a také muflona. „Základem úspěchu je dobrá zvěřina ulovená týden před vařením," sdělil kuchař výherního týmu.
Nepřehlédněte:
Bytová družstva se ocitla v pasti. Neplatiče již nemohou vyhoditGuláš fest ovládli myslivci. Nabídli maso z divočáka a muflona
Brno /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Hodina a deset minut stačila amatérským kuchařům, aby prodali všech sto padesát porcí kančího guláše, které v sobotu uvařili na Guláš festu v Lužánkách. Soutěže o nejlepší guláš uvařený na ohni v kotlíku se zúčastnilo celkem osm týmů. „Museli jsme potom bohužel lidi odmítat, protože guláš prostě došel. Byl speciální tím, že jsme do něj přidali osvědčené ingredience, které však musím držet v tajnosti," sdělil jeden z kuchařů Lubomír Uličník.
Kliknutím zvětšíte
Ilustrační foto.
|
Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík