Meteorologové dnes očekávají zataženo s občasným sněžením, během dne by se měla oblačnost protrhávat a srážky slábnout. Nejvyšší odpolední teploty vystoupí na mínus čtyři až nulu.

„Zpočátku mírný severovýchodní vítr zesílí až na 15 metrů za sekundu. Přes den se tedy můžou tvořit sněhové jazyky i závěje,“ varuje Milan Šálek z brněnského Hydrometeorolo­gického ústavu.

Kvůli silnému sněžení vyjelo už o půlnoci na silnice devatenáct posypových vozidel, silničáři do půl třetí ráno spotřebovali sto deset tun posypových materiálů. „Komunikace jsou nyní holé a mokré, ale s ohledem na neustále padající sníh bude údržba vozovky plynule pokračovat,“ informoval Leoš Chasák z Brněnských komunikací a upozornil na to, že by měli řidiči dávat pozor hlavně na bočních silnicích, které nejsou v jejich správě. Na těchto cestách leží několikacenti­metrová vrstva sněhu a hrozí zde nebezpečí smyku.

Hasiči u žádných dopravních nehod spojených se sněhovou nadílkou nezasahovali. V půl osmé však odstraňovali sněhový převis na střeše základní školy v Soběšicích.

Přehled aktuálního dění na silnicích

08:52 - Mokrá silnice překvapila před půl osmou řidiče v Domašově. Auto skončilo na střeše, na místě zasahovaly profesionální jednotky z Rosic. Nehoda se obešla bez zranění.

08:45 - Srážka tramvaje s náklaďákem zastavila před půl osmou dopravu v Táborské ulici v brněnských Zábrdovicích. Při nehodě nebyl nikdo zraněný a na trase nahradily tramvaje autobusy.

ANDREA ŽÁČKOVÁ