VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Ital s michelinskou hvězdou připravil bramborové ravioli s masem

Brno /REPORTÁŽ/ – Jsem až překvapený, jak to bylo dobré, pochvaluje si filovaný hovězí steak Brňan Jiří Kotas, který se spolu se ženou se vydal v pátek na Špilberk food festival. Degustace vybraných jídel nabízí na akci čtrnáct vyhlášených restaurací.

6.6.2014 4
SDÍLEJ:

Špilberk food festival v Brně. Ilustrační foto.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

V ceně vstupenky za 1550 korun je třicet festivalových florénů na útratu. „Asi si ještě jednou tolik přikoupíme," plánuje Kotas. Jeden stojí pětadvacet korun.

Slunce krátce po poledni pálí a největší fronta je na hlavním špilberském nádvoří u stánků s vínem a pivem. Vladimír Vašíř přijel na festival až z Krnova na Bruntálsku. „Zatím mapuji terén, ještě jsem žádné jídlo neměl," říká lékárník. Těší se hlavně na středomořskou kuchyni.

Ve dvě hodiny odpoledne organizátoři festival slavnostně zahajují. Janko Martinovič předvádí sabráž, tedy otevření láhve vína šavlí. Podaří se až napodruhé. Špunt s kusem hrdla odletí několik metrů daleko, kde ho bere ho do ruky malá školačka. „Vidíš, máš suvenýr," komentuje to její matka.

Hradní bránou přichází Iva Kubartová s manželem. Na festivalu je už podruhé. „Přišli jsme už dnes, slyšela jsem, že loni bylo o víkendu plno," říká žena.

Na pódiu začíná show italského šéfkuchaře Stefana Ciottiho. „Nepředpokládám, že se něco přiučím. V kuchyni jsem nemehlo," směje se Kubartová a odchází si prohlédnout nabídku restaurací. Za šest florénů pořídí například grilované kachní prso s pomeranči nebo za dva florény lanýžovou čokoládovou pěnu.

Mezitím Ciotti vysvětluje, jak připravit bramborové ravioli plněné hovězím masem s rajčatovou omáčkou. „Používám brambory s méně škrobem. Nakrájím je a ještě propláchnu pod vodou," radí odborník.

Jeho vystoupení uvidí návštěvníci i o víkendu. Vstupné na jednotlivé dny stojí pět set korun, v ceně je deset florénů.

Autor: Kateřina Foltánková

Stravujete se často v restauracích?

ANO

23 %

NE

77 %

Hlasovalo: 64

Anketa byla ukončena

6.6.2014 VSTUP DO DISKUSE 4
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Pivárium Zelená kočka v brněnské Dvořákově ulici. Ilustrační foto.

SOUTĚŽ: Vyhrajte lístky na slepou degustaci českých ležáků v Brně

Sucho. Ilustrační foto.
1

Přehrady drží stavy řek, zvěř ale ohrožují tropy

Z chaty rodinný dům – proměna je možná, ale má svá úskalí

Přestavba víkendové chaty na rodinný dům je v Čechách celkem obvyklá věc. Jenže ne vždy to funguje. Bohužel ne vždy totiž investor pochopí, že trvalé bydlení potřebuje něco jiného než chata. Pojďme se podívat na zajímavý návrh rekonstrukce chaty na moderní rodinný dům.

Nabourané díly montoval na jiná auta. Fingováním nehod si vydělal půl milionu

Brněnsko – Naboural auto a namísto, aby jej opravil, rozbité díly namontoval na jiné ze svých aut stejného modelu. Podváděním si podnikatel z Brněnska vydělal skoro půl milionu korun.

Nezletilé na útěku ubytovávali za prostituci. Soud je poslal na 8 let do vězení

Brno – Ubytování za to, že budou poskytovat sexuální služby a vydělané peníze odevzdávat, podle rozsudku nabídla dvojice z Brna třem nezletilým dívkám. Obžalované Martu Kurkovou a Jiřího Dirdu odsoudil krajský soud v Brně k osmi letům vězení nepodmíněně ve věznici s ostrahou.

Znojemský soud řeší týrání nemluvněte, žena ho dle obžaloby bila a špatně krmila

Znojmo – Pokles váhy o téměř půldruhého kila u ročního chlapce znepokojil na jaře před dvěma lety praktického lékaře. Dítě poslal do znojemské nemocnice, kde lékaři při prohlídce našli modřiny. Uvědomili sociální odbor a policii. Případ začal ve středu rozplétat znojemský soud. Šestačtyřicetiletá Lenka Jelínková, která o chlapce pečovala, čelí obvinění z týrání svěřené osoby.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies