V pátek vystoupají teploty na maximálně šest stupňů. „V sobotu ale bude až osm nad nulou, v neděli očekáváme maximálně sedm stupňů," informoval Mojmír Martan z brněnské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Slunce zůstane většinu dne schované za mraky. „V sobotu bude oblačnost jen lehká, slunce bude prosvítat. V neděli oblačnost zhoustne," poznamenal Martan. Pršet ale nemá. „Pokud se déšť vůbec vyskytne, tak jen velmi slabý. V sobotu ovšem bude hodně větrno," doplnil meteorolog.

V polovině února se přitom průměrné denní teploty pohybují v Brně okolo jednoho stupně pod nulou. „V extrémních případech klesají na minus patnáct až minus sedmnáct. Výjimečně mohou vystoupat na šestnáct nad nulou," upozornil Martan.

Někteří Brňané teplé počasí vítají. „Je skvělé, že se můžu vydat na projížďku na kole nebo na výlet a nenavlékat na sebe tři svetry. Když potřebuji něco v obchodě, vezmu si jen mikinu a nemusím se bát, že mi bude zima," řekl například Lukáš Zatloukal.

Jiní jeho radost nesdílí. „Sice nemám rád, když mrzne, ale tuto zimu ještě pořádně nenasněžilo. Už od listopadu se těším, že si půjdu s dětmi zabruslit na Brněnskou přehradu. Začínám se bát, že letos budu muset její návštěvu oželet, protože led pořád není dost tlustý," postěžoval si Martin Koudelka. O víkendu prý proto nejspíš opět zamíří jen na některé z brněnských kluzišť, která alespoň trochu připomínají pravou zimu.