Se svým servírováním vybojoval druhé místo na mezinárodní soutěži pro kuchaře, číšníky a cukráře do jedenadvaceti let Gastro Junior, která se konala na veletrhu Salima.

Student Střední odborné školy potravin a služeb v Brně se sice na soutěž dostal jako náhradník, první školní kolo přesto vyhrál a dostal se až na Gastro. „Šel jsem soutežit dobrovolně, strašně mě to baví, takže mi to nepřislo těžké. Stejně jako někdo sbírá motýly, já mám rád tohle,“ řekl Zbořil. Jeho úkolem bylo hostům na flambovacím stole správně připravit a naservírovat rybí polévku a také nalít víno.

Od zisku stříbrného poháru si nic neslibuje. „Šel jsem do toho hlavně proto, abych měl ze sebe dobrý pocit. Moc jsem si to užil,“ pochvaloval si student druhého ročníku.

Práce číšníka je pro něj koníčkem. Na stejnou školu už chodila jeho matka i sestra, volba byla tedy jasná. „Přijde mi to ideální. Potřebuji kontakt s lidmi. Být číšníkem je kouzelné. Fascinuje mě, jak dobře jsou vymyšlené všechny skleničky a druhy příborů,“ říká student.

Rád by pracoval jako číšník, zůstat v Brně ho ale neláká. „Sestra pracovala jako číšnice v Anglii, a to mě uchvátilo. Rád bych pracoval tam. Jednou si možná pořídím vlastní restauraci,“ řekl Zbořil.

Vendula Jičínská