VYBERTE SI REGION

Je libo zauzený srnčí hřbet? Začíná Grand restaurant festival

Brno – Menu o několika chodech ve vybraných luxusních restauracích si lidé mohou dopřát za maximálně šest set korun. V pátek začíná v Brně Grand restaurant festival. Gurmáni mohou ve vybraných restauracích ochutnat jinak několikanásobně dražší pokrmy za zvýhodněné ceny. Festival potrvá až do konce února.

15.1.2016
SDÍLEJ:

Šéfkuchař restaurace Valoria Martin Drechsler připravil pro hosty třeba carpaccio ze zauzeného srnčího hřbetu, s houbovým tartarem a brusinkovou espumou.Foto: DENÍK/Ludmila Korešová

V Brně se do festivalu zapojila například restaurace Valoria. Ta byla během loňského ročníku nejnavštěvovanější mimopražskou restaurací. „Na speciální degustaci přišlo v období festivalu kolem tisíci lidí," přiblížil vedoucí restaurace Milan Pecina. Očekává, že letos bude počet zájemců přibližně stejný.

Lidé si mohou objednat jeden až tři chody. „Největší zájem je o tříchodové menu," přiblížil Pecina. Za tuto volbu zaplatí ve všech restauracích zapojených do festivalu šest set korun za osobu. Pokud si objednají pouze jeden chod, zaplatí dvě stě padesát korun.

Šéfkuchař restaurace Valoria Martin Drechsler připravil pro hosty třeba carpaccio ze zauzeného srnčího hřbetu, s houbovým tartarem a brusinkovou espumou.Šéfkuchař restaurace Valoria Martin Drechsler připravil pro hosty například carpaccio ze zauzeného srnčího hřbetu, s houbovým tartarem a brusinkovou espumou. „Je skvělé, že moje pokrmy ochutnají lidé, kteří by jinak mimo festivalu na podobné menu nezašli. Vaření je pak čistá radost," řekl Drechsler.

V Brně se do festivalu zapojily kromě Valorie také restaurace Pavillon, La Bouchée, Koishi fish&sushi, Holiday Inn Brno Prominent, Forhaus wine& restaurant a Borgo Agnese.

ELIŠKA GÁFRIKOVÁ

Šéfkuchař restaurace Valoria Martin Drechsler připravil pro hosty třeba carpaccio ze zauzeného srnčího hřbetu, s houbovým tartarem a brusinkovou espumou.

Autor: Redakce

15.1.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Kvůli sladkostem za 350 korun vyhrožoval nožem v pekárně

Brno – Svérázně si opatřil mikulášskou nadílku mladík v brněnské ulici Cejl. Minulý čtvrtek před sedmou hodinou večer přišel do pekárny. „Mluvil se slabým romským přízvukem a chtěl bonboniéry, kávu a čokolády," uvedla k případu až o týden později policejní mluvčí Andrea Cejnková. Když měl zaplatit, na obsluhu vytáhl nůž a s nákupem za tři sta padesát korun utekl.

Kometa hledá jednodušší cestu, na ledě omezí i žabičky. Zábranský nazul brusle

Brno – Na trénincích hokejové Komety v posledních dnech přibyl jeden hlas navíc. Ne, nejedná se o novou posilu. Na své svěřence dohlížel přímo na ledě i majitel klubu a zároveň hlavní kouč Libor Zábranský, který dosud přípravu nechával na svých asistentech. „Je to persona a ví, kdy má vstoupit do kabiny a na led," oceňuje přínos hlavního muže Komety asistent Kamil Pokorný.

AKTUALIZOVÁNO

Nehoda u Lomničky: dívka je stále ve vážném stavu, žáci prý spěchali do školy

Lomnička – Nezletilá dívka, která si vážně poranila hlavu při čtvrteční dopravní nehodě u Lomničky na Brněnsku, je nadále ve vážném stavu. „Není už bezprostředně v ohrožení života, ale její stav je pořád vážný. Má poraněnou hlavu a je na umělé plicní ventilaci," uvedl mluvčí Fakultní nemocnice Brno Pavel Žára. Dívka leží na oddělení ARO v Dětské nemocnice v Brně. Při havárii se zranilo celkem pět mladých lidí.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies