VYBERTE SI REGION

Je libo zauzený srnčí hřbet? Začíná Grand restaurant festival

Brno – Menu o několika chodech ve vybraných luxusních restauracích si lidé mohou dopřát za maximálně šest set korun. V pátek začíná v Brně Grand restaurant festival. Gurmáni mohou ve vybraných restauracích ochutnat jinak několikanásobně dražší pokrmy za zvýhodněné ceny. Festival potrvá až do konce února.

15.1.2016
SDÍLEJ:

Šéfkuchař restaurace Valoria Martin Drechsler připravil pro hosty třeba carpaccio ze zauzeného srnčího hřbetu, s houbovým tartarem a brusinkovou espumou.Foto: DENÍK/Ludmila Korešová

V Brně se do festivalu zapojila například restaurace Valoria. Ta byla během loňského ročníku nejnavštěvovanější mimopražskou restaurací. „Na speciální degustaci přišlo v období festivalu kolem tisíci lidí," přiblížil vedoucí restaurace Milan Pecina. Očekává, že letos bude počet zájemců přibližně stejný.

Lidé si mohou objednat jeden až tři chody. „Největší zájem je o tříchodové menu," přiblížil Pecina. Za tuto volbu zaplatí ve všech restauracích zapojených do festivalu šest set korun za osobu. Pokud si objednají pouze jeden chod, zaplatí dvě stě padesát korun.

Šéfkuchař restaurace Valoria Martin Drechsler připravil pro hosty třeba carpaccio ze zauzeného srnčího hřbetu, s houbovým tartarem a brusinkovou espumou.Šéfkuchař restaurace Valoria Martin Drechsler připravil pro hosty například carpaccio ze zauzeného srnčího hřbetu, s houbovým tartarem a brusinkovou espumou. „Je skvělé, že moje pokrmy ochutnají lidé, kteří by jinak mimo festivalu na podobné menu nezašli. Vaření je pak čistá radost," řekl Drechsler.

V Brně se do festivalu zapojily kromě Valorie také restaurace Pavillon, La Bouchée, Koishi fish&sushi, Holiday Inn Brno Prominent, Forhaus wine& restaurant a Borgo Agnese.

ELIŠKA GÁFRIKOVÁ

Šéfkuchař restaurace Valoria Martin Drechsler připravil pro hosty třeba carpaccio ze zauzeného srnčího hřbetu, s houbovým tartarem a brusinkovou espumou.

Autor: Redakce

15.1.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Na hokej severoamerických mladíků byla radost se dívat, povídá Káňa

Brno /ROZHOVOR/ – Vrátit se s výhrou a ve zdraví. To je plán, který by rád splnil útočník brněnské Komety Jan Káňa. Se spoluhráči v neděli o půl čtvrté odpoledne vyzve v šestém kole extraligy předposlední, třináctý celek hokejové extraligy Karlovy Vary. „Loni jsem tam spadl na mantinel a ještě jsem si přivezl koňara. Doufám, že teď to bude lepší a nic se mi nestane," usmívá se čtyřiadvacetiletý forvard, jenž s týmem v pěti úvodních zápasech soutěže čtyřikrát vyhrál.

Co po barevných deštnících? Autor plánuje v Brně nové trhy a kluziště

Brno /FOTOGALERIE/ – Je to skvělý nápad. Už jsem něco podobného viděla v různých městech a říkala si, proč to nemáme také u nás. Najednou jdu Brnem a nad sebou vidím deštníky. Jsem nadšená, rozplývá se nad novou atrakcí nad Českou ulicí studentka Gabriela Pecová. Podobně reagují i další lidé, kteří procházejí Brnem. Autor nápadu proto plánuje další oživení města.

OBRAZEM: V Lužánkách lidé meditovali a čistili si zuby dřívky

Brno – Meditovat a zdravě se naobědvat. Brňané, kteří zavítali v sobotu mezi desátou ráno a pátou odpoledne do parku v Lužánkách, si mohli kromě sportu nebo relaxace v parku třeba i vyčistit zuby speciálním RAW kartáčkem. „Je to docela vtipné, čistit si zuby jen větvičkou. Člověk nepotřebuje pastu ani vodu. Takhle to stihnu i cestou do práce, až zaspím," smála se třeba Eva Včelařová, která si dřívko se všemi minerály potřebnými k vyčištění zubů koupila.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies