VYBERTE SI REGION

Je libo zauzený srnčí hřbet? Začíná Grand restaurant festival

Brno – Menu o několika chodech ve vybraných luxusních restauracích si lidé mohou dopřát za maximálně šest set korun. V pátek začíná v Brně Grand restaurant festival. Gurmáni mohou ve vybraných restauracích ochutnat jinak několikanásobně dražší pokrmy za zvýhodněné ceny. Festival potrvá až do konce února.

15.1.2016
SDÍLEJ:

Šéfkuchař restaurace Valoria Martin Drechsler připravil pro hosty třeba carpaccio ze zauzeného srnčího hřbetu, s houbovým tartarem a brusinkovou espumou.Autor: DENÍK/Ludmila Korešová

V Brně se do festivalu zapojila například restaurace Valoria. Ta byla během loňského ročníku nejnavštěvovanější mimopražskou restaurací. „Na speciální degustaci přišlo v období festivalu kolem tisíci lidí," přiblížil vedoucí restaurace Milan Pecina. Očekává, že letos bude počet zájemců přibližně stejný.

Lidé si mohou objednat jeden až tři chody. „Největší zájem je o tříchodové menu," přiblížil Pecina. Za tuto volbu zaplatí ve všech restauracích zapojených do festivalu šest set korun za osobu. Pokud si objednají pouze jeden chod, zaplatí dvě stě padesát korun.

Šéfkuchař restaurace Valoria Martin Drechsler připravil pro hosty třeba carpaccio ze zauzeného srnčího hřbetu, s houbovým tartarem a brusinkovou espumou.Šéfkuchař restaurace Valoria Martin Drechsler připravil pro hosty například carpaccio ze zauzeného srnčího hřbetu, s houbovým tartarem a brusinkovou espumou. „Je skvělé, že moje pokrmy ochutnají lidé, kteří by jinak mimo festivalu na podobné menu nezašli. Vaření je pak čistá radost," řekl Drechsler.

V Brně se do festivalu zapojily kromě Valorie také restaurace Pavillon, La Bouchée, Koishi fish&sushi, Holiday Inn Brno Prominent, Forhaus wine& restaurant a Borgo Agnese.

ELIŠKA GÁFRIKOVÁ

Šéfkuchař restaurace Valoria Martin Drechsler připravil pro hosty třeba carpaccio ze zauzeného srnčího hřbetu, s houbovým tartarem a brusinkovou espumou.

Autor: Redakce

15.1.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
AKTUALIZOVÁNO
O titul mistra České republiky ve šplhu do oken cvičné věže se v pátek na náměstí Svobody v Brně utkali hasiči. Zahájili tím pětačtyřicátý ročník mistrovství České republiky v požárním sportu.

OBRAZEM: Hasičské mistrovství začalo na náměstí Svobody šplhem do oken věže

Brno /VIDEO/ – O titul mistra České republiky ve šplhu do oken cvičné věže se v pátek na náměstí Svobody v Brně utkali hasiči. Zahájili tím pětačtyřicátý ročník mistrovství České republiky v požárním sportu.

Povinnost zavřít obchody? O práci na svátky se pereme, tvrdí prodavačka

Brno - Radost i naštvání. Takové jsou pocity zaměstnanců velkých supermarketů, kterých se dotkne nový zákon schválený Poslaneckou sněmovnou. Nařizuje o sedmi vybraných svátcích zavřít obchody větší než dvě stě metrů čtverečních.


OBRAZEM: Na řemeslném jarmarku zahrají zahraniční folklórní soubory

Brno - Na náměstí Svobody si mohou návštěvníci jarmarku od pátečního odpoledne do nedělních sedmi hodin večer koupit ručně malované hrnečky nebo domácí klobásky. Řemeslný jarmark je doprovodný program k sedmadvacátému ročníku Mezinárodního folklórního festivalu Brno.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies