VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Je libo zauzený srnčí hřbet? Začíná Grand restaurant festival

Brno – Menu o několika chodech ve vybraných luxusních restauracích si lidé mohou dopřát za maximálně šest set korun. V pátek začíná v Brně Grand restaurant festival. Gurmáni mohou ve vybraných restauracích ochutnat jinak několikanásobně dražší pokrmy za zvýhodněné ceny. Festival potrvá až do konce února.

15.1.2016
SDÍLEJ:

Šéfkuchař restaurace Valoria Martin Drechsler připravil pro hosty třeba carpaccio ze zauzeného srnčího hřbetu, s houbovým tartarem a brusinkovou espumou.Foto: DENÍK/Ludmila Korešová

V Brně se do festivalu zapojila například restaurace Valoria. Ta byla během loňského ročníku nejnavštěvovanější mimopražskou restaurací. „Na speciální degustaci přišlo v období festivalu kolem tisíci lidí," přiblížil vedoucí restaurace Milan Pecina. Očekává, že letos bude počet zájemců přibližně stejný.

Lidé si mohou objednat jeden až tři chody. „Největší zájem je o tříchodové menu," přiblížil Pecina. Za tuto volbu zaplatí ve všech restauracích zapojených do festivalu šest set korun za osobu. Pokud si objednají pouze jeden chod, zaplatí dvě stě padesát korun.

Šéfkuchař restaurace Valoria Martin Drechsler připravil pro hosty třeba carpaccio ze zauzeného srnčího hřbetu, s houbovým tartarem a brusinkovou espumou.Šéfkuchař restaurace Valoria Martin Drechsler připravil pro hosty například carpaccio ze zauzeného srnčího hřbetu, s houbovým tartarem a brusinkovou espumou. „Je skvělé, že moje pokrmy ochutnají lidé, kteří by jinak mimo festivalu na podobné menu nezašli. Vaření je pak čistá radost," řekl Drechsler.

V Brně se do festivalu zapojily kromě Valorie také restaurace Pavillon, La Bouchée, Koishi fish&sushi, Holiday Inn Brno Prominent, Forhaus wine& restaurant a Borgo Agnese.

ELIŠKA GÁFRIKOVÁ

Šéfkuchař restaurace Valoria Martin Drechsler připravil pro hosty třeba carpaccio ze zauzeného srnčího hřbetu, s houbovým tartarem a brusinkovou espumou.

Autor: Redakce

15.1.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační fotografie.

Zohornův relax v pauze: chytání vánočních kapříků

Hledaný Jiří Vlašič.
1

Muž na ubytovně napadl recepční a zmizel. Policisté žádají o pomoc při hledání

Byty pro chudé v Brně: Projekt je překvapivě úspěšný, hodnotí opozice

Brno – Cestu z ubytovny hledají jen těžko kvůli počtu dětí, romskému původu nebo tomu, že nemohou našetřit na kauci. Padesátka takových rodin hledá pomoc v brněnském projektu rychlého zabydlení. Poslední z nich se mají ubytovat ještě v tomto měsíci.

AKTUALIZOVÁNO

Vztek fanoušků Komety. Za lístek zaplatí o 280 korun víc než příznivci Hradce

Hradec Králové, Brno – Sektory dvou fanouškovských táborů ve Fortuna Areně dělí jen pár metrů, fanoušci brněnské Komety si však zaplatí za vstupenku o 280 korun víc. Brňané v semifinále hokejové play-off extraligy, které startuje ve středu a ve čtvrtek v Hradci Králové, dají za lístek 450 korun, domácí fandové jen 170. „Ceny do sektoru hostí jsme nastavili ve stejné výši, jako budou mít naši fanoušci na stání v Brně," potvrdil generální manažer Hradce Králové Aleš Kmoníček.

Papež i Lazar. V jediném představení ztvární herec Schwab neuvěřitelných 25 rolí

Brno - Pětadvacet rolí sám, bez rekvizit a kostýmů. Osmatřicetiletý rodák z Brna Radim Schwab zahrál v Brně unikátní představení Mistero Buffo. Uvedli ho minulý týden v Divadle Husa na provázku. „Byla to velká výzva a nesmírně moc jsem se na tom představení naučil. Je to geniální dílo," říká o monodramatu z pera nositele Nobelovy ceny za literaturu Daria Foa.

SOUTĚŽ: Ve hře jsou lístky na zápas Zbrojovky proti Dukle Praha

Brno – Soutěžte s Deníkem Rovnost o vstupenky na domácí zápasy fotbalové Zbrojovky Brno v sezoně 2016/2017!

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies