V Brně se do festivalu zapojila například restaurace Valoria. Ta byla během loňského ročníku nejnavštěvovanější mimopražskou restaurací. „Na speciální degustaci přišlo v období festivalu kolem tisíci lidí," přiblížil vedoucí restaurace Milan Pecina. Očekává, že letos bude počet zájemců přibližně stejný.

Lidé si mohou objednat jeden až tři chody. „Největší zájem je o tříchodové menu," přiblížil Pecina. Za tuto volbu zaplatí ve všech restauracích zapojených do festivalu šest set korun za osobu. Pokud si objednají pouze jeden chod, zaplatí dvě stě padesát korun.

Šéfkuchař restaurace Valoria Martin Drechsler připravil pro hosty třeba carpaccio ze zauzeného srnčího hřbetu, s houbovým tartarem a brusinkovou espumou.Šéfkuchař restaurace Valoria Martin Drechsler připravil pro hosty například carpaccio ze zauzeného srnčího hřbetu, s houbovým tartarem a brusinkovou espumou. „Je skvělé, že moje pokrmy ochutnají lidé, kteří by jinak mimo festivalu na podobné menu nezašli. Vaření je pak čistá radost," řekl Drechsler.

V Brně se do festivalu zapojily kromě Valorie také restaurace Pavillon, La Bouchée, Koishi fish&sushi, Holiday Inn Brno Prominent, Forhaus wine& restaurant a Borgo Agnese.

ELIŠKA GÁFRIKOVÁ

Šéfkuchař restaurace Valoria Martin Drechsler připravil pro hosty třeba carpaccio ze zauzeného srnčího hřbetu, s houbovým tartarem a brusinkovou espumou.