Těch si všimla třeba Iva Krakovičová. „Občas tu jezdím s kočárkem. Když je tu hodně lidí, je téměř nemožné se dírám vyhnout," řekla Krakovičová.

Než dělníci opraví rozbitý povrch, přibudou na prostředním nástupišti další lavičky. Jejich umístění ale zatím brání inženýrské sítě. „Vedou přímo v místech, kde mají stát nové lavičky. Ty se zapouštějí hluboko do země. V současnosti proto zpracováváme projektovou dokumentaci, abychom mohli sítě nechat přeložit jinam a lavičky usadit na místo. Potom opravíme povrch nástupišť. Doufáme, že do podzimu by práce mohly být hotové," okomentoval situaci Daniel Zeman z radnice městské části Brno-střed.

Ilustrační foto.
Říční břeh Svitavy opět ožije. Areál bývalé motorárny u Zbrojovky nahradí byty

O údržbu nástupišť se stará brněnský dopravní podnik. „Termín oprav teprve určíme. Čekáme, až Brno-střed vymění i zbývající lavičky tak, abychom mohli opravit povrchy na všech nástupištích najednou," vysvětlila mluvčí dopravního podniku Barbora Lukšová.

Podle Zemana si na díry v zemi zatím nikdo nestěžoval. „Ani nevíme o tom, že by tam došlo k nějakému úrazu," informoval Zeman.

Rozbité nástupiště se nelíbí Brňance Blance Tuscherové. „Díry po lavičkách nejsou jediné problémové místo. Nástupiště jsou rozbitá i v místech, kde lavičky vůbec nestály, třeba okolo kanálových poklopů. Často jsou díry i mnohem větší. Nástupiště by proto měli opravit celé a co nejdřív," zhodnotila Tuscherová.

NIKOLA POLÁČKOVÁ