O krocích informoval jihomoravský hejtman Michal Hašek. „V minulých týdnech jsem jednal s vedením promotérské společnosti Dorna Sports a s vedením Mezinárodní motocyklové federace," poznamenal Hašek.

Zástupci Automotodromu jsou však nespokojení. Vadí jim, že se s nimi vedení kraje sešlo poprvé ve středu a o všem vyjednávali sami. „Veškeré informace máme prostřednictvím médií. Dorna nás také upozornila, že se stáváme nejistým partnerem a proto uzavře smlouvu s rakouským A1 Ringem. Tato smlouva je platná od roku 2016," upozornila výkonná ředitelka Automotodromu Ivana Ulmanová.

Pokud ovšem Automotodrom nesplní podmínky Dorny, je podle Ulmanové možné, že se závod do Rakouska přesune už v příštím roce.

Hašek také ve středu podepsal memorandum o spolupráci kraje a Autoklubu České republiky. Kromě podpory veteránských akcí nebo rozvoje bezpečnosti silničního provozu může memorandum podpořit i pořádání Velké ceny. „Věřím, že naše spolupráce má ale daleko širší obsah. Na jižní Moravě je řada motoristických aktivit, například velké rallye mistrovství v Hustopečích," řekl prezident Autoklubu Roman Ječmínek.

TOMÁŠ KREMR